Antena 3 CNN Actualitate Medicul Adrian Marinescu răspunde întrebării care preocupă milioane de români: "Dacă rămânem infecţioşi, de ce mai facem vaccinul anti-COVID?"

Medicul Adrian Marinescu răspunde întrebării care preocupă milioane de români: "Dacă rămânem infecţioşi, de ce mai facem vaccinul anti-COVID?"

Adrian Marinescu, medic specialist la Institutul Naţional de Boli Infecţionase "Matei Balş" a răspuns, într-o intervenţie în direct la Punctul de Întâlnire, temerilor că vaccinul anti-COVID nu va opri pandemia, întrucât cei care se vaccinează ar putea răspândi, în continuare, virusul.

Medicul Adrian Marinescu răspunde întrebării care preocupă milioane de români: "Dacă rămânem infecţioşi, de ce mai facem vaccinul anti-COVID?"
Sursa foto: Pixabay.com
de Adrian Iclozan    |    15 Dec 2020   •   21:20

Nu sunt temeri nejustificate: însuşi seful companiei Pfizer, care produce unul dintre vaccinurile anti-COVID, a recunoscut că o persoană vaccinată poate transmite mai departe infecţia.

"Vaccinul are următorul rol: să împiedice îmbolnăvirea, să nu facem forme severe, pentru a diminua mortalitatea. Să nu mai vedem 200 de morţi pe zi (în România). Infectarea se referă la faptul că virusul ajunge la nivelul porţii de intrare. Da, poate să ne infecteze. Doar că rămâne acolo. Nu provoacă mai departe alte modificări (...)

Dr. Marinescu: Rolul vaccinului este să ne ajute să nu ne îmbolnăvim grav

S-ar putea ca şi transmiterea mai departe să se facă într-o mai mică măsură, însă nimeni nu poate să garanteze că nu vom transmite virusul mai departe. Ce înseamnă în plan practic: să luăm cazul virozelor de sezon. Ele se transmit în cadrul familiilor, al cunoscuţilor, dar nu duc la o îmbolnăvire severă. Ajungem să ne curgă nasul, să avem o simptomatologie uşoară. Nu ne vom îmbolnăvi şi nu ne va fi pusă viaţa în pericol. Asta va face, de fapt, vaccinul şi asta vrea să spună compania Pfizer", a explicat dr. Marinescu la Antena 3."

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close