Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti

Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti

Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti
de M.T.    |    13 Ian 2014   •   16:36

Fostul premier Adrian Năstase a fost exclus, luni, din Baroul Bucureşti, pe temeiul nedemnităţii profesionale, având în vedere că acesta are două condamnări definitive cu executare, a anunţat decanul Baroului, Ion Ilie Iordăchescu.

De asemenea, Baroul Bucureşti a decis să-l excludă din rândurile sale şi pe Cătălin Voicu, pentru acelaşi motiv ca şi în cazul lui Năstase.

„Adrian Năstase a fost exclus pe temeiul nedemnităţii profesionale, având în vedere că a primit două condamnări cu detenţie. Consiliul a apreciat că, din această perspectivă, imaginea profesiei de avocat a fost lezată”, a explicat Iordăchescu.

„Decizia poate fi atacată, în ipoteza în care cei doi vor dori să depună contenstaţii”, a explicat decanul Baroului.

Ion Ilie Iordăchescu a spus că Năstase nu a fost exclus din Barou după prima condamnare deoarece s-a considerat că „nu a avut legătură cu atribuţiile, cu competenţele profesiei de avocat”.

„Astăzi s-a discutat din altă perspectivă, fiind o nouă conjunctură. Consiliul a fost nevoit să aprecieze că trebuie exclus din profesia de avocat”, a mai precizat Iordăchescu.

„Din cunoştinţele mele, toţi avocaţii care au fost condamnaţi şi care au executat în regim de detenţie pedepsele primite nu au mai revenit în profesie”, a încheiat decanul Baroului.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase excludere Catalin Voicu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close