Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a stat 270 de zile după gratii. Vezi filmul ARESTĂRII sale

Adrian Năstase a stat 270 de zile după gratii. Vezi filmul ARESTĂRII sale

Adrian Năstase a stat 270 de zile după gratii. Vezi filmul ARESTĂRII sale
de O.P.    |    18 Mar 2013   •   05:48

 Adrian Năstase a stat până acum 270 de zile după gratii. Fostul premier n-a acceptat uşor condamnarea sa şi a încercat să se sinucidă, chiar în timp ce poliţiştii erau la poarta casei sale cu un mandat de arestare. A fost oprit la timp şi a petrecut o săptămână pe patul de spital. Revedem filmul arestării sale.

Menţine pedeapsa de 2 ani de închisoare precum şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzută de art 64, lit a, b şi c cod penal, pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei principale.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare pe 20 iunie anul trecut. A fost acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Trei ofiţeri de poliţie au mers acasă la fostul premier, ca să-i dea mandatul.

Fostul prim-ministru împacheta. A cerut să meargă într-un birou pentru a-şi lua câteva cărţi. Unul dintre poliţişti a insistat să-l însoţească. Năstase a scos un pistol şi ar fi încercat să se sinucidă. Poliţistul a intervenit la timp şi i-a salvat viaţa celui pe care urma să-l încarcereze. Glonţul însă i-a străpuns gâtul fostului premier. Ambulanţa chemată preventiv la faţa locului, cunoscute fiind problemele cardiace ale fostului premier, a intervenit imediat. Adrian Năstase a fost scos prin garaj, cu targa, şi urcat în ambulanţă.

Adrian Năstase a fost dus urgent la Spitalul Floreasca, în paza poliţiştilor.

După o noapte plină de declaraţii şi confuzii, a doua zi, medicii ieşeau la declaraţii.

Din cauza acestor declaraţii, medicul Şerban Brădişteanu a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru. Cât despre cauzele gestului...

După şase zile petrecute sub ochii medicilor, Năstase a părăsit spitalul. Cele şase zile i s-au scăzut din pedeapsă, magistraţii apreciind că în seara în care a încercat să-şi pună capăt zilelor, fostul premier a început executarea condamnării.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase eliberat
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close