Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, avertisment pentru politicieni: Sper să înțeleagă!

Adrian Năstase, avertisment pentru politicieni: Sper să înțeleagă!

Adrian Năstase, avertisment pentru politicieni: Sper să înțeleagă!
20 Mai 2019   •   19:02

Adrian Năstase afirmă într-o postare pe blogul său că tema revizionismului reapare cu o anumită periodicitate și că în ultimii ani premierul Ungariei, Viktor Orban încearcă să transforme Transilvania într-un fel de condominium româno-maghiar.

"Din păcate, in Europa, tema revizionismului reapare cu o anumită periodicitate. După incheierea Războiului Rece, reimpărtirea sferelor de influentă a determinat dezmembrarea unor federatii  si schimbări de frontieră. Iugoslavia a fost atunci „poligonul de incercare” pentru reasezarea zonelor de putere in Europa. România a reusit, cu intelepciune, să-si protejeze integritatea teritorială. Mai mult, prin decizia pe care a luat-o, in 2004, guvernul pe care l-am condus, in urma hotărârii Curtii Internationale de Justitie, spatiul maritim românesc (platou continental si zonă economica exclusivă)  s-a mărit cu aproximativ 9700 km pătrati, respectiv 79,34% din suprafata in disputa cu Ucraina.

Din păcate, in preajma aniversării a 100 de ani de la Tratatul de la Trianon, in politica Ungariei se accentuează  accentele de revizionism. Două observatii preliminare: 1. politica Ungariei devine mai agresivă fată de România atunci cand România pare mai vulnerabilă, din punct de vedere intern si extern; 2. actiunea UDMR este un barometru al temperaturii in relatiile româno-ungare, UDMR fiind „prizonieră” din punct de vedere financiar a guvernului ungar."

Continuarea, pe adriannastase.ro.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close