Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de bună ocazie pentru PDL să tacă

Adrian Năstase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de bună ocazie pentru PDL să tacă

Adrian Năstase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de bună ocazie pentru PDL să tacă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    11 Iul 2013   •   13:55

Într-o postare pe blog, fostul procuror ceauşist, Monica Macovei, a găsit de cuviinţă să critice apelul premierul Ponta la respectarea legii în cazul anchetelor de la "Dimitrie Bolintineanu", acuzându-mă că eu sunt cel care a "îngropat" reguli precum legea egală pentru toţi, justiţia independentă şi cerinţa ca politicienii să fie arestaţi şi condamnaţi atunci când încalcă legea, scrie fostul premier Adrian Năstase într-o postare pe blogul personal.

"Cazul Bolintineanu ar fi fost o extraordinar de bună ocazie pentru PDL să tacă, mai ales că legăturile acestui partid cu cazul respectiv există (inclusiv prin relaţia fostei directoare cu organizaţia PDL de la nivel local)", subliniază Adrian Năstase.

Victor Ponta, verificat de Inspecţia Judiciară pentru declaraţiile privind ancheta de la Liceul "Bolintineanu"

"PDL a ales, în schimb, să vorbească. Şi nu oricum, ci prin vocea cea mai puţin credibilă a sa, prin vocea unui fost procuror comunist, care nu se poate abţine să nu admire metode de la marginea democraţiei şi abuzuri pe care chiar ea le-a impus, ca practici, în justiţia din România. Sigur că cine a greşit şi cine a fraudat trebuie să plătească - şi mă bucur să constat că, la acest examen, a existat intransigenţă în pedepsirea fraudelor. Dar metodele alese, cel puţin vinerea trecută, pot fi obiect de controverse. Şi, dacă se cere ca metodele folosite într-o anchetă să fie corecte şi legale, nu înseamnă că se neagă o anchetă sau se acoperă un caz de corupţie. Dimpotrivă, din punct de vedere legal, este chiar indicat să nu compromiţi un caz corect prin folosirea unei proceduri greşite", mai scrie Adrian Năstase.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close