Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase cere Tribunalului eliminarea din pedeapsa sa a celor şase zile petrecute la Floreasca

Adrian Năstase cere Tribunalului eliminarea din pedeapsa sa a celor şase zile petrecute la Floreasca

Adrian Năstase cere Tribunalului eliminarea din pedeapsa sa a celor şase zile petrecute la Floreasca
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Sep 2012   •   19:06

Fostul premier al României, Adrian Năstase, cere Tribunalului Bucureşti eliminarea din condamnarea sa definitivă a celor şase zile în care a fost internat la Spitalul Floreasca, ca urmare a tentativei de suicid, pe motiv că el era arestat, şederea în unitatea spitalicească fiind sub pază, informează Mediafax.

Prin avocaţii săi, Adrian Năstase a înaintat, luni, o contestaţie la executare prin care cere "computarea" (scădere a perioadei de arest preventiv din timpul total al pedepsei privative de libertate la care e condamnată o persoană - n.r.) celor şase zile pe care le-a petrecut internat la spitalul Floreasca, în urma tentativei sale de sinucidere.
   
Avocatul acestuia, Ion Cazacu, a arătat că cele şase zile, respectiv perioada 20-26 iunie, a fost executată de clientul său, deoarece acesta a fost internat sub paza poliţiştilor.
   
Un alt argument menţionat de avocat este acela că Năstase şi-a început executarea efectivă a pedepsei la momentul la care poliţiştii i-au înmânat, la el la domiciliu, mandatul de executare al pedepsei.
   
Astfel, a explicat avocatul Cazacu, Adrian Năstase era deja arestat în momentul în care a ajuns la spital, dovada fiind faptul că a fost transportat la spital însoţit de trei ofiţeri.
   
Ion Cazacu a arătat că instanţa trebuie să analizeze aceste aspecte şi să considere cele şase zile petrecute de Năstase la Floreasca, sub paza permanentă a poliţiştilor, ca executate în cadrul condamnării de doi ani de închisoare cu executare.
   
Primul termen în acest caz a fost stabilit de Tribunalul Bucureşti pentru 2 octombrie.
   
În 20 iunie, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".
   
În seara de 20 iunie, când poliţiştii s-au prezentat la domiciliul lui Năstase pentru a-l transporta la închisoare, acesta s-a împuşcat în tentativa sa de a se sinucide. El a fost transportat la Floreasca, unde a fost operat.
   
Discuţiile privind spitalizarea lui Năstase într-un spital civil, nu într-unul de penitenciar, s-a soldat cu punerea sub acuzare a doi medici şi a unor poliţişti, pentru favorizarea infractorului, de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Punerea sub acuzare a acestora a determinat internarea imediată a lui Năstase la Penitenciarul Rahova.
   

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase penitenciarul Rahova
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close