Antena 3 Actualitate Adrian Năstase consideră că scutul antirachetă este ?util şi bun?

Adrian Năstase consideră că scutul antirachetă este ?util şi bun?

05 Feb 2010   •   11:58
Adrian Năstase consideră că scutul antirachetă este ?util şi bun?
Sursa foto: nastase

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că stabilirea unor componente ale scutului american în România este un lucru util şi bun, adăugând că dislocarea acestora face parte din mecanismul de apărare în contextul aderării la NATO.
"Eu consider că este un lucru util şi un lucru bun. Acum, dacă Iranul sau nu-ştiu-cine vor hotărî în viitor să atace, nu ştiu", a spus Năstase.

"Fiind ţară NATO, suntem probabil o ţintă. Dar la lucrul acesta trebuia să ne gândim atunci când am intrat în NATO. Deci, facem parte dintr-o echipă. Noi intrând în NATO, acceptăm anumite obligaţii pentru că în schimbul acestei umbrele de securitate, avem nişte avantaje", a spus Năstase, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.

Băsescu a precizat că mesajul lui Obama a fost adus la Bucureşti de subsecretarul de stat american pentru controlul armanentelor, cu care a avut o întrevedere în cursul dimineţii de joi.

El a menţionat că propunerea SUA a fost aprobată de CSAT.

Şeful statului a ţinut să precizeze că dezvoltarea sistemului antirachetă nu este îndreptată împotriva Federaţiei Ruse.

Preşedintele a precizat că în perioada următoare vor avea loc negocieri bilaterale pentru încheierea unor acorduri necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de Parlamentul României.

Traian Băsescu a spus că decizia este importantă în consolidarea parteneriatului cu SUA, dar cel mai important este creşterea nivelului de securitate al României.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close