Antena 3 Actualitate Adrian Năstase: CSM şi Traian Băsescu modifică Constituţia

Adrian Năstase: CSM şi Traian Băsescu modifică Constituţia

09 Ian 2009   •   06:06
Adrian Năstase: CSM şi Traian Băsescu modifică Constituţia

După o activitate oarecum restrânsă pe blogul personal, Adrian Năstase începe în forţă şi a postat joi nu mai puţin de trei mesaje politice pe site-ul său personal.
Cel mai important dintre ele se referă la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, fostul premier al României aducând acuzaţii grave lui Traian Băsescu şi conducerii magistraţilor.
?La CSM, prin hotărârea Preşedintelui României (T.B.) şi cu acordul tacit al membrilor CSM, a fost revizuită Constituţia, fiind abrogat articolul 109, consacrat răspunderii membrilor Guvernului.
Lăsând gluma la o parte, în confesiunile sale, Băsescu afirmă că prin deciziile Parlamentului s-a realizat şi că ?, scrie Adrian Năstase, care subliniază apoi: ?În realitate, conform muşchilor Constituţiei (art 109), în cazul miniştrilor, ?NUMAI CAMERA DEPUTAŢILOR, SENATUL ŞI PREŞEDINTELE ROMÂNIEI AU DREPTUL SĂ CEARĂ URMĂRIREA PENALĂ A MEMBRILOR GUVERNULUI PENTRU FAPTELE SĂVÂRŞITE ÎN EXERCIŢIUL FUNCŢIEI LOR.
Deci, conform Constituţiei actuale - aceiaşi care i-a acordat imunitate lui Băsescu în dosarul FLOTA - cele două Camere ale Parlamentului (şi DOAR ele) DECID pentru miniştrii parlamentari dacă sunt motive SĂ ÎNCEAPĂ SAU NU urmărirea penală împotriva lor. Deci nu procurorii.?
Pentru ca apoi să arate că dacă Parlamentul decide că sunt motove pentru începerea unei urmăriri penale, ?dosarul este JUDECAT de către Înalta Curte de Casatie si Justiţie?.
Fostul premier consideră că o decizie a parlamentului în orice sens este o ?exercitare a unei prerogative constituţionale şi nu o imixtiune a politicului în justiţie, asa cum un eventual analfabet ar putea considera. Şi atunci de ce minte Băsescu??
Liderul PSD îl îndeamnă în glumă pe Traian Băsescu ca dacă nu îi convine această prevedere a Constituţiei, să ceară Guvernului să-si asume răspunderea în Parlament pe o variantă nouă.
În final, Năstase abordează şi tema codurilor din justiţie, retrase de Guvern din Parlament, unde aşteptau a fi aprobate.
?Las la o parte, raţiunile pentru care în 2005, Monica Macovei a retras din Parlament codurile , doar pentru că ele fuseseră elaborate de guvernul pe care l-am condus, şi mă opresc la motivaţia pentru asumarea răspunderii în Parlament de către guvernul Boc, pentru coduri. Această soluţie s-ar impune, în opinia lui Traian Băsescu, deoarece, în felul acesta, se elimină ?RISCUL DE A FACE PE CODURI INTERVENŢII NECORELATE CU ALTE ARTICOLE (sic)?.
Ca să traduc, parlamentarii sunt nişte idioţi şi ei ar putea strica opera juridică a echipei lui Băsescu care lucrează la codurile retrase înca o dată din Parlament şi pe care garantul Constituţiei vrea să ni le octroaieze.
Mulţi se vor întreba, în aceste condiţii, dacă Parlamentul nu este util în legiferare, pentru că strică jucăriile, atunci la ce ne mai trebuie parlament în Regimul Băsescu?!?, încheie Adrian Năstase.
Antena3.ro

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close