Antena 3 Actualitate Ce spune Adrian Năstase despre demisia lui Victor Ponta

Ce spune Adrian Năstase despre demisia lui Victor Ponta

de S.T.    |    04 Noi 2015   •   15:59
Ce spune Adrian Năstase despre demisia lui Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a făcut un lucru extrem de înțelept - a lăsat fără obiect, prin demisia lui, o acțiune care s-ar fi dezvoltat în bulgăre de zăpadă, consideră fostul premier Adrian Năstase.

"Apoi, l-a determinat și pe primarul Piedone să demisioneze și a aruncat un cartof fierbinte în brațele lui Johannis, ale lui Dragnea și ale liderilor PNL. Dacă se păstrează Coaliția, desemnarea unui candidat de premier se va dovedi dificilă. PNL, conștient de acest lucru, va milita pentru alegeri anticipate — decizie greu de pus în practică, mai ales că ele ar trebui să aibă loc cam cu o jumătate de an înaintea celor la termen. Și în condițiile în care trei sferturi din parlamentari, care nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste, nu vor putea fi convinși de o astfel de strategie. Pentru Johannis, a forța numirea unor candidați 'no name' pentru a obține, în două rânduri, un vot de neîncredere în Parlament este riscant prin consecințele ce pot apare în ceea ce înseamnă propriul său mandat. A forța desemnarea unui guvern minoritar PNL ar fi, de asemenea, riscant, în ambele variante", a scris Năstase pe blog.

În opinia acestuia, Ponta și-a ales un motiv oportun pentru a ieși, deocamdată, din scenă.

"Rămân în scenă cei care sprijină 'tăierea la ras' a clasei politice, 'defrișarea politică', neînțelegând că schimbările trebuie realizate în mod gradual. Deschiderea Cutiei Pandorei în momentul în care există instabilitate politică la frontierele României — vezi situația din Ucraina, din Republica Moldova, din Marea Neagră, anumite abordări din Ungaria, nu mi se pare un lucru foarte înțelept. Iar desfășurarea acestor evenimente, în momentul în care are loc la București Reuniunea la vârf a șefilor de stat din Europa centrală și de est, va slăbi mesajul și semnificația acestei întâlniri. Nu știu de ce mi-au venit în minte și unele evenimente de la Chișinău...", a adăugat Adrian Năstase.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close