Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, reacție fermă după ce Nuțu Cămătaru a povestit că ar fi vorbit între patru ochi în pușcărie la Jilava

Adrian Năstase, reacție fermă după ce Nuțu Cămătaru a povestit că ar fi vorbit între patru ochi în pușcărie la Jilava

Adrian Năstase a reacționat după ce Nuțu Cămătaru a povestit în cartea scrisă de Codin Maticiuc din memoriile interlopului, că l-ar fi întâlnit în spatele gratiilor și că l-ar fi lăsat fără replică după ce i-a făcut mai mult reproșuri.

adrian-nastase
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Noi 2021   •   22:09

Fostul premier Adrian Năstasea afirmă că nu își amintește să fi avut o întâlnire cu interlopul Nuțu Cămătaru în perioada în care era închis la Jilava.

„Nu îmi aduc aminte de o astfel de întâlnire. E greu de crezut de cineva, faptul că gardienii fac asemenea servicii de intermediere de întâlniri între persoanele aflate în penitenciar. Singura posibilitate de a mă intersecta și cu această persoană era pe traseul spre grefă, pentru că treceam printr-o curte interioară a unei alte secții din penitenciar.

E posibil să ne fi intersectat, dar nu am avut o astfel de discuție. Eu eram însoțit la grefă de patru mascați, care, dacă aș fi avut astfel de discuții, ar fi știut și ar fi raportat. Cei din penitenciar erau foarte precauți să nu intru în contact cu diverse persoane, eu fiind privit ca o persoană cu vulnerabilități”, a declarat pentru Gândul, fostul premier Adrian Năstase.

Nuțu Cămătaru, despre întâlnirea cu Adrian Năstase la Jilava

Fostul premier Adrian Năstase l-ar fi căutat pe cunoscutul interlop Nuțu Cămătaru, în perioada în care aceștia erau închiși în Penitenciarul Jilava. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Nuțu Cămătaru, pe numele său real Ion Balint, în cartea scrisă de Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.
La acel moment, Nuțu Cămătaru executa la Jilava o parte din pedeapsa de șase ani primită în dosarul în care a fost judecat alături de fratele lui, Sile Cămătaru, pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, iar fostul premier, Adrian Năstase, era condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității” (2012), scrie Gândul.

Nuțu Cămătaru i-a povestit lui Codin Maticiuc că fostul premier Adrian Năstase a apelat la gardienii de la Penitenciarul Jilava pentru a vorbi cu el. Când s-au întâlnit prima dată, interlopul a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia Adrian Năstase ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier.
Nuțu: „Năstase a lăsat privirea în jos”

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: 'Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam'”, povestește interlopul în cartea lu Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

”Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, e pasajul care redă în carte întâlnirea dintre cei doi.
Nuţu Cămătaru a dat autografe pe cartea scrisă de Codin Maticiuc despre el: "Mă cunosc și pietrele de pe stradă"

După 18 ani de puşcărie, Nuţu Cămătaru a dat autografe pe cartea pe care Codin Maticiuc a scris-o despre el: "Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri". Şi a devenit dintr-un personaj controversat, un personaj monden.

În ziua uneia dintre celei mai mari operaţiuni coordonate de Poliţia Română şi DIICOT, cel mai cunoscut interlop român a dat autografe. După 18 ani de puşcărie, Nuţu Cămătaru a semnat cartea pe care Codin Maticiuc a scris-o despre el.

"Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri" a fost lansată astăzi printr-o conferinţă de presă, la care au participat autorul şi personajul: Codin Maticiuc şi Nuţu Cămătaru.

În ziua în care procurorii antimafia şi mii de poliţişti au descins la 457 de adrese în căutarea infractorilor, cel mai cunoscut dintre ei a intrat cu acte în regulă în lumea mondenă.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase nutu camataru
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close