x close

Adrian Păunescu, în continuare în stare critică. Inima poetului s-a oprit din nou

de Antena3.ro    |    05 Noi 2010   •   08:13
Adrian Păunescu, în continuare în stare critică. Inima poetului s-a oprit din nou  429 Foto: Intact Images

Starea lui Adrian Păunescu este în continuare foarte gravă. Inima poetului s-a oprit şi joi noapte de mai multe ori, au anunţat medicii de la Spitalul Floreasca. Doctorii urmează să facă în această dimineaţă, în jurul orei 8.30, o declaraţie de presă referitoare la starea scriitorului.

Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, a declarat joi seară că boala lui Adrian Păunescu depăşeşte resursele terapeutice ale medicilor. "Nu ştim în ce masură vom reuşi să mai facem faţă în continuare", a declarat medicul.

Doctorul Şerban Brădişteanu susţine că starea lui Adrian Păunescu s-a înrăutăţit pe fondul unor suferinţe mai vechi, precum diabetul. Poetul suferă de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie. Adrian Păunescu a fost internat în Spitalul de Urgenţă Floreasca pe 26 octombrie.

Declaraţiile făcute de medici joi după-amiază


Adrian Păunescu ştia de mult timp că este bolnav. În urmă cu câteva luni, poetul a vorbit despre asta pentru prima oară, într-un editorial-testament, cu un titlu cutremurător: "Scrisoare către urmaşii mei".

"Trec prin momente grele de viaţă. Otrava pamfletului meu se mută încet-încet la mine în pahar. Voi împlini, în curând, 67 de ani. Mă tem că am uitat să mă bucur de aniversarea zilei mele de naştere. Mă adresez vouă, Ioana, Andrei şi Ana-Maria, pentru că, sentimentul care m-a cuprins în ultimele săptămâni şi asupra căruia n-am insistat în discuţiile noastre, n-ar trebui să vă ia prin surprindere",
nota Păunescu pe 21 iunie.

Citeşte aici editorialul scris de Adrian Păunescu

Citeşte mai multe despre:

Adrian Paunescu spital conferinta de presa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati