Antena 3 CNN Actualitate Adrian Procop, al patrulea hoţ al tablourilor din Olanda, a fost prins în Marea Britanie

Adrian Procop, al patrulea hoţ al tablourilor din Olanda, a fost prins în Marea Britanie

Adrian Procop, al patrulea hoţ al tablourilor din Olanda, a fost prins în Marea Britanie
06 Dec 2013   •   11:17

Cel de-al patrulea hoţ implicat în furtul tablourilor din Olanda, Adrian Procop, a fost prins în Marea Britanie. Bărbatul a fost prins joi, de Interpol Manchester, în urma unor informaţii primite de la Interpol Bucureşti.
   
Adrian Procop era dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012.
   
Autorităţile britanice vor lua vineri în discuţie cererea de extrădare în România a lui Adrian Procop, potrivit Poliţiei Române.
   
De la muzeul din Rotterdam au fost furate, în octombrie 2012, tablourile "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fen?tre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
  
În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Adrian Procop are mandat de arestare emis pe numele lui de către Judecătoria Sectorului 5, ca atare urmează ca el să fie transferat în România în perioada următoare.

Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au recunoscut în faţa instanţei, toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri şi au cerut să fie judecaţi în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.



×
Subiecte în articol: furt tablouri
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close