Antena 3 CNN Actualitate Adrian Sârbu şi-a "muls" firmele pe care le conducea pentru a trăi pe picior mare. Foștii săi angajați au făcut dezvăluiri uluitoare

Adrian Sârbu şi-a "muls" firmele pe care le conducea pentru a trăi pe picior mare. Foștii săi angajați au făcut dezvăluiri uluitoare

Adrian Sârbu şi-a "muls" firmele pe care le conducea pentru a trăi pe picior mare. Foștii săi angajați au făcut dezvăluiri uluitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Apr 2016   •   08:23

Adrian Sârbu, fostul patron al ProTV şi-a "muls" firmele pe care le conducea pentru a trăi pe picior mare. Adevărul scrie că afaceristul toca milioane de euro anual cu amantele, soţiile, fetele şi părinţii lui.

Foşti angajaţi ai trustului MediaPro au rupt tăcerea şi au povestit cum împărţea Sârbu banii scoşi fraudulos din firmele sale. Tot ei erau obligaţi să ţină o evidenţă exactă a sumelor de bani cheltuite de Sârbu. Totul în timp ce acesta declara venituri infime la FISC.

Adrian Sârbu cheltuia după bunul plac banii firmelor pe care le controla şi îşi ţinea cele două foste neveste, fiicele sale, părinţii şi prietenele cu care îşi petrecea timpul în lux, scrie Adevărul.

De exemplu, fostul patron Pro TV livra în conturile fostei soţii, Eugenia 38 de mii de euro lunar pentru cheltuilelile de întreţinere a casei, 60.000 de euro în fiecare an pentru vacanţe şi alţi 5.000 de euro în fiecare lună destinaţi cheltuielilor de zi cu zi, scriu procurorii. În plus, omul de afaceri s-a angajat ca firmele pe care le controla să facă comenzi de cel puţin 10.000 de euro lunar la societăţile fostei soţii, astfel încât acestea să poată funcţiona în spaţiile studiorilor Media Pro.

Jurnaliştii mai scriu că familia lui Adrian Sârbu a tocat, în anul 2009, nu mai puţin de 9,5 milioane de euro, iar în 2012, aproape 7 milioane de euro. Banii ar fi fost scoşi fraudulos din firmele pe care Sârbu le deţinea, potrivit procurorilor care l-au trimis deja în judecată pe Sârbu pentru evaziune fiscală de 14 milioane de euro.

Nici în perioada în care a locuit la Praga şi a condus compania care a cumpărat postul de televiune Pro Tv nu a fost mai cumpătat. Acolo, din salariul de 110.000 de dolari, aproape 90.000 de dolari se duceau pe credite luate pentru a cumpăra apartamente de lux. În acest context, Sârbu solicita sistematic celor din ţară să-i trimită diverse sume de bani, să îi achite transportul cu avionul sau diverse obligaţii financiare din ţară.

Cheltuielile personale uriaşe ale lui Sârbu au fost descoperite de procurori în urma percheziţiilor făcute în acest dosar deşi fostul patron Pro TV ar fi dat ordin ca documentele în care erau notate sumele trase din firmele sale să fie distruse, mai scrie Adevărul

×
Subiecte în articol: adrian sarbu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close