Antena 3 CNN Actualitate Adrian Severin, decizie de ultimă oră a justiţiei

Adrian Severin, decizie de ultimă oră a justiţiei

Adrian Severin, decizie de ultimă oră a justiţiei
30 Iul 2015   •   19:02

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redus sechestrul pus pe bunurile şi conturile lui Adrian Severin până la suma de 436.663 de euro, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la spălare de bani.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, joi, contestaţia formulată de Adrian Severin împotriva ordonanţei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), din 8 iulie, privind luarea măsurii asigurătorii a sechestrului penal.

Magistraţii au dispus înlăturarea dispoziţiei privind luarea măsurii asigurătorii a sechestrului pentru suma de 50.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare.De asemenea, instanţa supremă a mai dispus modificarea măsurii asigurătorii a sechestrului penal până la concurenţa sumei de 436.663 de euro, echivalent a 1.630.751,46 lei. Adrian Severin a fost chemat la DNA, pe 17 iulie, unde i-a fost adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată, anchetatorii instituind sechestru asigurător şi pe conturile sale.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de Anne Jugănaru şi Florin Abraham, asistenţi ai lui Adrian Severin când acesta era europarlamentar, cu privire la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată. Potrivit procurorilor, în perioada martie 2007 - noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanţă cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

"În perioada respectivă, singurele activităţi înregistrate de societăţile în cauză au fost cele în relaţia cu Adrian Severin, respectiv grupul politic din care făcea parte. Ulterior, societăţile comerciale respective nu au mai avut nici un fel de activitate, iar în prezent toate figurează ca fiind radiate din Registrul Comerţului", au scris procurorii în ordonanţa de extindere a urmăririi penale. În aceeaşi perioadă, Adrian Severin, cu intenţie şi în urma înţelegerii cu suspecţii Anne-Rose-Marie Jugănaru, Florin-Leontin Abraham şi o altă persoană, a acţionat în vederea disimulării originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontările frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferuri succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de către societăţile din grup către o funda?ie, prin încheierea unor contracte fictive de pregătire şi instruire a personalului, mai spun anchetatorii.

Procurorii susţin că din actele de urmărire penală a rezultat faptul că plăţile efectuate nu au la bază operaţiuni reale.

Citeşte şi Adrian Severin, urmărit penal pentru complicitate la spălare de bani. Fostul europarlamentar are sechestru pe conturi

×
Subiecte în articol: Adrian Severin ICCJ
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close