Antena 3 CNN Actualitate Adrian Sobaru, în lacrimi la Sinteza Zilei: Am văzut că nu mai există speranţă pentru copii, nu se mai vede luminiţa

Adrian Sobaru, în lacrimi la Sinteza Zilei: Am văzut că nu mai există speranţă pentru copii, nu se mai vede luminiţa

Adrian Sobaru, în lacrimi la Sinteza Zilei: Am văzut că nu mai există speranţă pentru copii, nu se mai vede luminiţa
06 Ian 2011   •   21:59
“Mă doare de când am văzut că nu mai există speranţă pentru copii, nu se mai vede luminiţa. Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să facă gesturi ca al meu. Eu tremuram, nici nu mai ştiu ce am făcut", a declarat Adrian Sobaru, joi seară, la Sinteza Zilei. Adrian Sobaru este angajatul Televiziunii Române care s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului, la sfârşitul anului trecut.

Adrian Sobaru a spus că gestul să a fost unul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment cu copiii din România. "Banuiesc că nu sunt singurul, primul sau ultimul. Începem să nu scoatem capul afară pentru că ne e frică pentru ziua de mâine, devenim roboţi. Să nu ai dreptul să spui nimic este rău pentru societate". 

Adrian Sobaru, în lacrimi la Sinteza Zilei


“Mă doare pentru că am început să devenim nişte numere, ei nu gândesc că a da un om afară din servici nu însemnă să pierzi un salariu, în cazul meu înseamnă să pui o familie în imposibilitatea de a trăi. Nu vreau să înţeleagă lumea că am făcut gestul pentru mine, ci pentru că vreau să existe o speranţă pentru copiii noştri. Hoţia şi minciuna sunt o virtute în ţara asta, e mai bine să nu le mai ai”.

Adrian Sobaru a ţinut să mulţumească personalului din spital, care l-a îngrijit. “Acum zâmbim, ne luăm bombonelele, mulţumesc mult personalului din spital pentru că au avut grijă de mine, au fost extraordinari”, a spus el.

Adrian Sobaru a explicat cum se descurcă familia sa cu banii şi s-a declarat enervat de măsurile de austeritate care se iau "cu zâmbetul pe buze". “Cu o familie de 6 persoane avem 3.000 de lei, scăzând medicamentele mai rămân 300 de lei de persoană, pentru o lună de zile. Vreau să existe o speranţă, dar noi avem speranţa ucisă. Dar când se ia câte o măsură parcă se ia cu zâmbet aşa, a început să mă enerveze acest zâmbet”.

Adrian Sobaru are 42 de ani, este născut în 16 august 1968 şi lucrează ca electrician la postul naţional de televiziune. Angajatul TVR s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului la sfârşitul anului trecut (23 decembrie), în timp ce era dezbătută moţiunea de cenzură.

În timpul intervenţiei premierului, Adrian Sobaru avea în mână o bilă portocalie cu numărul 13 şi a strigat de la balcon "Boc, aţi luat drepturile copiilor", apoi s-a aruncat, în cădere strigând "Libertate". El a purtat un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Libertate".

×
Subiecte în articol: adrian sobaru Sinteza Zilei copii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se lărgesc plajele în noi staţiuni de pe litoralul Mării Negre
x close