Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu-Cercel: "Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, săptămâna viitoare vor fi lejer 10.000 de cazuri zilnic"

Adrian Streinu-Cercel: "Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, săptămâna viitoare vor fi lejer 10.000 de cazuri zilnic"

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Matei Balş, a făcut o previziune care pare tot mai aproape de a deveni realitate, deşi în urmă cu o lună nimeni nu se gândea la asta: într-o săptămână, în România vor fi peste 10.000 de cazuri de noi îmbolnăviri cu COVID, zilnic, dacă populaţia nu înţelege importanţa purtării măştii de protecţie.

Adrian Streinu-Cercel: "Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, săptămâna viitoare vor fi lejer 10.000 de cazuri zilnic"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2020   •   21:50

Invitat în cadrul emisiunii Ediţie Specială de la Antena 3, profesorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Spitalului de Boli Infecţioase de la Matei Balş a spus că ţara noastră va depăşi pragul de 10.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Întrebat de moderatoul Adrian Ursu când se va întâmpla acest lucru, Streinu-Cercel a răspuns că acest scenariu va deveni realitate încă de săptămâna viitoare.

"Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, dacă lumea nu înţelege că aceste reguli minime de igienă sunt cele care fac diferenţa, atunci săptămâna viitoare vom avea în jur de 10.000 de cazuri, lejer."

Întrebat ce crede că se va întâmpla peste două săptămâni, Adrian Streinu-Cercel a spus resemnat "Cine mai ştie!"

Cum funcţionează modelul Melbourne, folosit în Australia, ţară care a scăpat de COVID

Adrian Streinu-Cercel a explicat cum funcţionzeaă modelul Melbourne, tactică folosită de autorităţile din Australia, care au reuşit să învingă pandemia şi să nu mai înregistreze niciun caz nou de îmbolnăviri.

"Eu cred că această regulă de purtare a măştii ar trebui impusă de dimineaţă şi până seara. Masca este suficientă. Uitaţi-vă la modelul Melbourne care spune că dacă te simţi răcit, du-te repede la cel mai apropiat centru de teste, te testezi şi te duci înapoi acasă. Dacă simţi că-ţi este prejudiciat salariul, eşti pasibil să primeşti 450 de dolari drept recompensă. Dacă eşti găsit pozitiv şi stai în izolare la domiciliu perioada respectivă, statul îţi dă 1.500 de dolari. Deci, lucrurile astea se fac. Modelul din Melbourne a funcţionat foarte bine" - a explicat Adrian Streinu-Cercel

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close