Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu-Cercel, despre certificatul verde la locul de muncă: ”Generăm discriminare prin vaccinare”

Adrian Streinu-Cercel, despre certificatul verde la locul de muncă: ”Generăm discriminare prin vaccinare”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat astăzi în plenul Senatului că dacă certificatul verde se va aplica obligatoriu la locul de muncă în actualele condiții scrise în lege, atunci se va face o discriminare între angajații români.

Adrian Streinu-Cercel, despre certificatul verde la locul de muncă: ”Generăm discriminare prin vaccinare”
Sursa foto: Facebook/Adrian Streinu-Cercel
de Adelina Miron    |    27 Oct 2021   •   17:33

„Sunt de acord că trebuie luate anumite măsuri. Dar în ceea ce privește acest proiect de lege, 454/2001, este greșit din punct de vedere conceptual, științific. Atât persoanele vaccine, cât și cele nevaccinate se pot infecta la fel de ușor cu Sars-CoV-2.

În acest context, ceea ce trebuia făcut și explicitat, era să se vadă care este incidența în populație a trecerii prin infecție. Altfel spus, avem un procent de circa 60% din persoanele care s-au infectat cu Sars-CoV-2, au fpcut o infecție asimptomatică, nu figurează nicăieri și nici nu au acces pe platformă pentru a se putea înregistra prin determinarea anticorpilor din deget.

Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Și așa au fost o serie de antivacciniști care au făcut probleme, acum aducem un element în plus.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, astăzi, la votul proiectului de act normativ care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Certificatul verde pentru accesul la locul de muncă a fost respins în Senat, cu 67 de voturi ”pentru” și 60 de voturi ”împotrivă”. Pentru a fi aprobat, trebuia să obțină 69 de voturi ”pentru”.

Cei de la PNL, UDMR și USR sperau ca proiectul să treacă.

Câștig de cauză au avut senatorii PSD, care au spus de la început că acest proiect ar trebui respins pentru că îi discriminează pe medici.

Senatul nu este camera decizională. Proiectul va merge mai departe la dezbatere și votare în Camera Deputaților.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel vaccin discriminare
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close