Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu-Cercel a afirmat recent că pandemia se va termina în 2023. Ce a declarat duminică, după anunțul candidaturii sale la parlamentare

Adrian Streinu-Cercel a afirmat recent că pandemia se va termina în 2023. Ce a declarat duminică, după anunțul candidaturii sale la parlamentare

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, candidează la Senat pe lista PSD București, a anunțat duminică, președintele PSD Marcel Ciolacu. Întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia pandemia se va termina în 2023, Streinu Cercel a răspuns:

Adrian Streinu-Cercel a afirmat recent că pandemia se va termina în 2023. Ce a declarat duminică, după anunțul candidaturii sale la parlamentare
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    18 Oct 2020   •   17:30

„Da. Categoric da. De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate și după încă patru zile încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”.

„Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”, a adăugat Streinu-Cercel.

Streinu Cercel a declarat că susține în continuare testarea în masă întrebare, deoarece „fără testare nu vom reuși să depășim cu ușurință această pandemie”.

Cât despre modul în care se va înțelege cu „viitorul său coleg de Parlament, profesorul Alexandru Rafila, care în urmă cu două zile spunea că testarea în masă a populației nu este o soluție optimă”, Streinu Cercel a răspuns: „Depinde de ce strategii pui pe hârtie”.

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel COVID-19
Parteneri
"Fenomen" incredibil pe cerul Craiovei: "Te trimite în pământ"
x close