Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur: ”Avem în circulație patru tulpini de SARS-CoV-2”

Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur: ”Avem în circulație patru tulpini de SARS-CoV-2”

Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, susține că presiunea pe sistemul medical și cel de învățământ este foarte mare, având în vedere că, în România, circulă în acest moment patru tulpini de coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur:  ”Avem în circulație patru tulpini de SARS-CoV-2”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    25 Mar 2021   •   08:10

"Aș dori să vă informez că avem în circulație patru tulpini de SARS-CoV-2: cea sălbatică inițială, cea britanică, cea din Africa de Sud și cea din Brazilia. În momentul de față, 70% dintre persoanele care se îmbolnăvesc au tulpina britanică. O fi risc, n-o fi risc, nu știu.

Văd că se vorbește cu intensitate maximă de sporurile doctorilor și ale cadrelor didactice și dacă putem să le dăm ceva în plus în această perioadă, din punct de vedere al riscului la care sunt supuși. Și era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice și 1.500 pentru personalul nedidactic și auxiliar. O fi bine, n-o fi bine, nu știu.

Însă, ce vreau să vă spun este că tensiunea în aceste două sisteme, sistemul de învățământ și sistemul sanitar, este foarte mare și, ca atare, nu cred că este momentul să ne jucăm de-a sporurile și de a da ceva bani pentru risc", a afirmat Streinu-Cercel, în plenul Senatului, potrivit Gândul

Raed Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la Înviere

Raed Arafat a vorbit, miercuri, la Antena 3, despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate.

"Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi prim-ministrul, voi participa și eu.

Concluziile vor fi trase după aceste discuții și, cu siguranță, le va anunța domnul prim-ministru. În acest mod se va lucra în următoarele două zile. Sunt convins că se va clarifica situația, iar cei care încearcă să pornească în oameni ideea că nu li se va permite, nu va fi posibil și încep de acum, când mai este o lună, cu astfel de știri false în final trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale care ies din partea autorităților", a spus Raed Arafat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close