Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu, după trecerea în rezervă a lui Coldea: „Ar trebui să ne şi îngrijorăm să nu se nască un alt Coldea”

Adrian Ursu, după trecerea în rezervă a lui Coldea: „Ar trebui să ne şi îngrijorăm să nu se nască un alt Coldea”

Adrian Ursu, după trecerea în rezervă a lui Coldea: „Ar trebui să ne şi îngrijorăm să nu se nască un alt Coldea”
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Ian 2017   •   13:23

Jurnalistul Adrian Ursu reacționează la retragerea din SRI a lui Florian Coldea.

„Este o veste extrordinară. Dar ar trebui să ne şi îngrijorăm să nu se nască un alt Coldea. Asta ar trebui să ne preocupe. El pleacă în ruşine, după ce a fost făcut mic-mic de Ghiţă, cu care făcea tot felul de nefăcute. Ghiţă l-a făcut să nu mai existe. Nu demisia, ci Ghiţă l-a scos. Un tablagiu ar fi râs de Coldea dacă ar mai fi rămas în funcţie”, a declarat jurnalistul Adrian Ursu la Antena 3.

Coldea a cerut trecerea în rezervă

Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, după scandalul mediatic în care a fost implicat, în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă. Pentru asta, Coldea fost repus în funcția de director-adjunct al instituției.

Comunicatul oficial al SRI:

„În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

SRI îşi reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate naţională şi protejarea cetăţenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern.”

 

 

 

×
Subiecte în articol: Florian Coldea SRI
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close