Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu, după ce trupele ruseşti au ajuns în zona Mării Negre: "Pentru România mai este un pericol uriaș, mai mare decât războiul în sine"

Adrian Ursu, după ce trupele ruseşti au ajuns în zona Mării Negre: "Pentru România mai este un pericol uriaș, mai mare decât războiul în sine"

Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, a comentat harta războiului dintre Rusia şi Ucraina şi a explicat cum poate ajunge România să se confrunte cu un pericol iminent chiar la graniță.

Adrian Ursu, după ce trupele ruseşti au ajuns în zona Mării Negre: "Pentru România mai este un pericol uriaș, mai mare decât războiul în sine"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Feb 2022   •   19:56

Întrebat dacă Vladimir Putin îşi face un culoar pentru a ajunge la granițele cu România, Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, a spus: 

"În al Doilea Război Mondial, nu Moscova a fost vitală pentru a declara victoria asupra Uniunii Sovietice, ocuparea Moscovei. Punctul de cotitură a fost cel de la Stalingrad aşa că nu neapărat ocuparea Kievului va decide soarta unui război. Altfel, amenințarea este reală şi continuă.

Pentru că ceea ce unii se așteptau să fie doar un exerciţiu de forță pentru a-şi valida poziția pe care a tot definit-o până la urmă occidentul, iată că se transformă într-o operațiune amplă, extinsă şi prelungită a lui Vladimir Putin şi a forțelor care îl susţin, inclusiv din interiorul Ucrainei. 

"Pentru România mai este un pericol uriaș, mai mare decât războiul în sine"

Suntem în război, iar evoluțiile de la oră la oră pot fi dramatice, pot fi răsturnări de situaţie.

Cred că pentru România mai este un pericol uriaș, mai mare decât războiul în sine, mai mare decât venirea rușilor la granița României. Este numărul foarte mare de ucraineni care vor avea arme de aici în colo pe o graniță care este șvaițer. Este rușinea Europei.

De aia nici nu am fost băgați în Schengen. Granița este penetrată de toţi traficanții de țigări şi de alte substanțe, fără prea mari acțiuni de rezistență din partea autorităţilor române.

Ori, prin această graniță dacă vor pătrunde în orele, în zilele, săptămânile următoare, indivizi din Ucraina care dețin arme, România are o nouă problemă. Până la umbrela NATO, șvaițer-ul este al nostru. Haideți să ne păzim frontiera de acest nou pericol", a spus Adrian Ursu la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu razboi Ucraina
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close