Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu: Nu cred că SUA cere să apărăm democraţia, subminând democraţia

Adrian Ursu: Nu cred că SUA cere să apărăm democraţia, subminând democraţia

Adrian Ursu: Nu cred că SUA cere să apărăm democraţia, subminând democraţia
Sursa foto: Foto: stirifeldefel.ro
15 Ian 2015   •   11:56
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat, în emisiunea "Previziunile Zilei", că, pe actualul proiect de "lege Big Brother", serviciile pot folosi informaţii din calculatorul oricui, fără ca oamenii să afle vreodată şi că este motivată cererea lui Horaţius Dumbravă.
 
"Poate intra în calculatorul tău, poate utiliza datele respective într-o anchetă, care se poate dovedi fără finalitate şi, din păcate, tu nici nu vei şti, nici nu vei fi informat şi cu atât mai puţin să se întâmple să ţi se ceară scuze. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu stocarea datelor din convorbiri telefonice, la care se dorea acces liber, nefiltrat de aprobarea unui judecător. Ne aducem aminte, CCR a respins acel proiect de lege. Este, fără îndoială, o raţiune extrem de corectă a CCR."
 
De asemenea, Adrian Ursu a explicat că recomandarea Victoriei Nuland de a reglementa un cadru pentru o lege de acest gen este rezonabilă, dar nu trebuie înţeleasă greşit. 
 
"Există posibilităţi ca reglementarea asta să fie cât de cât rezonabilă. Nu cred că SUA ne cer să apărăm democraţia, subminând democraţia. Ori, a îngrădi, a încălca, a viola drepturi şi libertăţi fundamentale, sub pretextul că aperi drepturi fundamentale, e un nonsens. Trebuie găsite modalităţi pentru a utiliza date şi informaţii deja stocate, mergi pe aceeaşi filieră, la judecător. Mi se pare extrem de raţional ce propunea Radu Tudor, ca aceste prevederi să se aplice doar în cazul infracţiunilor şi suspiciunilor de infracţiuni de terorism. Infracţiunile de terorism sunt mult mai precis definite decât încălcările de siguranţa naţională, la care a intrat şi presa, la un moment dat."
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close