Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu, reacție după ce Dinu Giurescu a murit

Adrian Ursu, reacție după ce Dinu Giurescu a murit

Adrian Ursu, reacție după ce Dinu Giurescu a murit
24 Apr 2018   •   19:04

Adrian Ursu și-a exprimat regretul față de trecerea în neființă a academicianului Dinu Giurescu. 

„E un moment pe care tot timpul te rogi să nu-l trăiești.. momentul despărțirii de un om care este, fără îndoială, simbolul patriotismului. Cred că nu există în momentul de față altă definiție a patriotismului decât cea pe care o întruchipează gândurile, simțirile și rostirile românului Dinu Giurescu. Să nu uităm că vine dintr-o familie cu trei generații de istorici uriași, care nu numai că au scris, ci au și trăit istoria. Povestea acestei familii pe care Dinu Giurescu a dus-o până astăzi și o va duce de acum încolo se împletește cu istoria României. Au prins momentele importante în mod activ”, a spus Adrian Ursu.

„Poate că asta ar trebui să fie moștenirea și legământul nostru.. să reușim să facem cartea de istorie așa cum și-o visa”, a adăugat Adrian Ursu. 

De asemenea, și Radu Tudor a spus câteva cuvinte după moartea lui Dinu Giurescu. 

„Mărturisesc că sunt personal destul de afectat pentru că seria de emisiuni pe care le-am făcut cu Dinu Giurescu începând cu 2010 a avut un impact extraordinar în societatea românească și m-am bucurat că putem să redescoperim  un om de o valoare excepțională, un patriot adevărat. Lecțiile de istorie pe care ni le-a predat au rămas niște documente televizate din care avem multe de învățat”, a spus Radu Tudor. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close