Antena 3 CNN Actualitate Adrian Vasilescu a anunțat când va ajunge inflația la valoarea maximă în țara noastră: ”Este o inflație pe termen lung!”

Adrian Vasilescu a anunțat când va ajunge inflația la valoarea maximă în țara noastră: ”Este o inflație pe termen lung!”

Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României, susține că maximul inflației din țara noastră va ajunge la 14 la sută spre sfârșitul anului.

Adrian Vasilescu a anunțat când va ajunge inflația la valoarea maximă în țara noastră: ”Este o inflație pe termen lung!”
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Laura Dinu    |    16 Mai 2022   •   12:22

”Țările dimprejurul nostru au inflații mai mari decât noi. Ele au luat înainte cu inflația, s-au dus mult mai departe decât noi, sunt și acum înaintea noastră cu inflația și normal că ei se luptă cu o inflație mai puternică și mai persistentă decât a noastră  Și a noastră e o inflație mare, dar nu e cea mai mare”, a explicat Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României, la Digi24.

Potrivit acestuia, maximul inflației în România, conform analizelor făcute în baza datelor existente la această oră, va fi de 14%. 

„Dacă datele se vor schimba, se vor schimba și prognozele. Dar pe datele existente acum, prognoza este maxim 14 la sfârșitul acestui an, după care va veni spre 12, pe urmă spre 6-7, apoi spre 6-5 prin 2024, deci este o inflație pe termen lung. Băncile centrale mari au crezut că este o inflație tranzitorie. Au bătut monedă cu inflația tranzitorie, s-au fript, acum au înțeles că este inflație pe termen lung și că trebuie să ia măsuri drastice și ele”, a comentat Adrian Vasilescu. 

×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu BNR inflatie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close