Antena 3 CNN Actualitate Adrian Vasilescu: România are pământ bun, dar oamenii nu ştiu să-l lucreze

Adrian Vasilescu: România are pământ bun, dar oamenii nu ştiu să-l lucreze

Adrian Vasilescu: România are pământ bun, dar oamenii nu ştiu să-l lucreze
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Noi 2010   •   14:48

România are un pământ bun, dar oamenii nu mai ştiu să-l lucreze, În plus, ţăranii îşi păcălesc clienţii cu produse proaste. Aceste lucruri ţin ţara în loc şi nu o lasă să se dezvolte, consideră consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, susţine că ţăranii vin în târguri cu produse de slabă calitate şi mint clienţii. ''Produsele lor sunt murdare, sunt netradiţionale. Brânză cu apă multă, dă brânză de vaci şi minte că e de capră. Acestea sunt probleme care nu sunt mărunte, sunt probleme ale acestei societăţi şi sunt probleme care ne ţin pe loc", a declarat Adrian Vasilescu.

Oficialul BNR a precizat că în acest moment România nu are agricultură performantă pentru că nu are nici servicii care să sprijine această activitate. În plus, oamenii nu mai ştiu să lucreze pământul, aşa cum o făceau în perioada interbelică, atunci când s-a pus accent pe educarea ţăranilor şi ulterior, pe creditele agricole.

"Ţările care nu au astfel de cultură şi nu au populaţii care să contribuie la constituirea creşterii economice şi la avântul culturii economice, nu au cum să reuşească. Şi noi, din păcate avem foarte mari probleme", a conchis consilierul guvernatorului BNR.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close