Antena 3 CNN Actualitate Adunare la Odorheiul Secuiesc. Secuimea vrea stemă, steag, imn şi graniţe

Adunare la Odorheiul Secuiesc. Secuimea vrea stemă, steag, imn şi graniţe

Adunare la Odorheiul Secuiesc. Secuimea vrea stemă, steag, imn şi graniţe
Sursa foto: tinutul secuiesc
05 Sep 2009   •   13:23

Consiliul Naţional Secuiesc se pregăteşte să stabilească graniţele ţinutului secuiesc. Cel puţin pe hârtie...la preţul de 5 lei. Atât costă o hartă tipărită la Sfântu Gheorghe şi care arată judeţele ce ar urma să fie incluse în ţinutul secuiesc.

O poveste veche, idealuri noi, ar spune unii... acum organizatorii vor stemă, steag, imn şi graniţe. În acest sens, s-au întâlnit la Odorheiul Secuiesc, aproximativ patru sute de oameni, la chemarea Consiliului Naţional Secuiesc.
Organizatorii spuneau că vor fi peste 2000 de oameni. UDMR şi-a îndemnat aleşii locali să nu participe, după ce, vineri, au fost prezenţi la un eveniment similar la Miercurea Ciuc.

Liderii UDMR au anunţat că autonomia ţinutului secuiesc este scopul lor principal, totuşi stau deoparte de acţiunile de la Odorhei.

?Este cel mai grav atentat la siguranţa naţională din martie 1990, ar fi trebuit ca parlamentul să se întrunească într-o şedinţă extraordinară. Ar fi trebuit ca CSAT să se întrunească. Unde este Traian Băsescu? De ce tace? În clipa asta constituţia României este anulată. Nu mai există stat unitar şi indivizibiul? a declarat Corneliu Vadim Tudor, pentru Antena 3.



?Nu cred că o comunitate trebuie să ceară de undeva de sus dreptul de a avea imn, stemă şi steag. Sunt folosite în secuime. Nu văd unde este problema. Sunt nişte steaguri tradiţionale. Nu este o provocare. Este o afirmarea a unei identităţi specifice? a declarat vicepreşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Ferenc Csaba.



Antena 3

×
Subiecte în articol: autonomie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close