Antena 3 Actualitate Adunările Generale ale magistraţilor ar putea decide suspendarea protestelor din Justiţie

Adunările Generale ale magistraţilor ar putea decide suspendarea protestelor din Justiţie

18 Sep 2009   •   10:31
Adunările Generale ale magistraţilor ar putea decide suspendarea protestelor din Justiţie

Zi hotărâtoare pentru sistemul judiciar. Adunările Generale ale magistraţilor ar putea decide suspendarea protestelor. CSM a recomandat reluarea activităţii în tribunale, însă Asociaţia Magistraţilor din România solicită continuarea protestelor până pe 5 octombrie.

În comunicatul transmis instanţelor, conducerea Asociaţiei Magistraţilor din România susţine că niciun obiectiv nu a fost realizat. Printre acestea se numără salarizarea magistraţilor la un anumit nivel, garantarea nediminuării pentru toţi judecătorii a veniturilor nete, sau trecerea imediată a taxelor de timbru şi a timbrului judiciar la bugetele instanţelor judecătoreşti.

Drept urmare, Asociaţia Magistraţilor propune continuarea protestului până la data de 5 octombrie 2009, când va avea loc o nouă evaluare a stadiului de soluţionare a solicitărilor.

De cealaltă parte, Ministrul Justiţiei consideră că protestul magistraţilor a rămas fără obiect de vreme ce sporurile judecătorilor şi procurorilor câştigate în instanţă au fost incluse în salariu.

Greva magistraţilor ar putea fi suspendată dacă adunările generale hotărăsc acest lucru.

Între timp, şeful statului a continuat să atace puterea judecătorească. Traian Băsescu i-a acuzat pe unii magistraţi că sacrifică justiţia pentru interese personale.

Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close