Antena 3 CNN Actualitate Aeroclubul României împlinește 100 de ani

Aeroclubul României împlinește 100 de ani

Aeroclubul României împlineşte 100 de ani. A fost fondat în 1920, la iniţiativa printului G. V. Bibescu şi astăzi reuneste 15 aerocluburi teritoriale răspândite în toată ţara, cu peste 160 de avioane si planoare apte de zbor.

Aeroclubul României împlinește 100 de ani
Sursa foto: Aeroclubul României/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    27 Noi 2020   •   14:00

Anual, 2.000 de tineri sunt antrenaţi la cursuri de zbor şi selectaţi pentru competiţii naţionale şi internaţionale.

Anul acesta, aeroclubul a continuat şcoala respectând regulile din pandemie: Cursurile teoretice pentru tinerii piloţi şi paraşutişti s-au făcut online, iar orele de zbor cu reguli stricte.

George Rotaru, directorul general al Aeroclubului Român, a vorbit la rubirca ''Eroul Zilei'', despre rezultatele impresionate pe care le-a obţinut Aeroclubul.

''Sunt rezultate obţinute după câţiva ani de muncă intensă. Am selectat sportivii, i-am pregătit şi ne-am prezentat foarte bine la aceste competiţii. Mai mult, aeroclubul României a devenit un partener foarte implicat în activitatea Federaţiei Nautice Internaţionale. 

Anul acesta trebuia să desfăşurăm câte un miting aviatic în fiecare din cele 15 aerocluburi. Pe lângă asta eram invitaţi în mai multe baze aeriene militare, sau pe aeroporturi internaţionale, dar situaţia a impus amânarea acestor evenimente şi vom sărbători peste 100 de ani de existență a aviației sportive în România, imediat ce va permite situația.

Până atunci, ne-am concentrat pe pregătirea piloților și parașutiștilor, instructorii nefiind implicați în mitinguri aviatice, au avut mai mult timp să se ocupe de sportivi și se și vede ca activitate. Avem deja peste 12.000 de ore de zbor anul acesta, cu planoarele și avioanele din dotare'', a spus George Rotaru, directorul general al Aeroclubului Român.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close