Antena 3 CNN Actualitate Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române au plecat spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară

Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române au plecat spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară

O nouă misiune de zbor umanitar, cu trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române, are loc joi în sprijinul populaţiei afectate de cutremurele din Turcia şi Siria.

Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române au plecat spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară
Sursa foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene/ Facebook
de Silvia Preda    |    16 Feb 2023   •   16:22

Astfel, două aeronave C-27J Spartan au zburat către la Gaziantep, în Turcia, și o aeronavă C-130 Hercules către Beirut, Liban, pentru transportul a aproximativ 12 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

Transportul ajutoarelor pentru populația sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Aeronava C-130 Hercules a plecat spre Beirut în jurul orei 10.00, iar cele două aeronave C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 11.00.

Citeşte şi: Incident bizar după cutremurele din Turcia: un bărbat a intrat într-un spital din Hatay și a încercat să fure un copil

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cel mai devastator cutremur din istoria modernă a Turciei a crescut la 36.187, au anunţat autorităţile. În Siria numărul deceselor în urma seismului a ajuns la 5.800.

Milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutor umanitar după ce au rămas fără adăpost, la temperaturi aproape de limita îngheţului.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close