Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Henri Coandă, în topul 5 european al traficului aerian de pasageri

Aeroportul Henri Coandă, în topul 5 european al traficului aerian de pasageri

Aeroportul Henri Coandă, în topul 5 european al traficului aerian de pasageri
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Dec 2017   •   08:55

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International – Europe în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primele zece luni ale anului 2017.

La categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creştere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc.

Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a dispus în acest an o serie de măsuri operative care au redus timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor. Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coandă la ghişeele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare şi de ieşire din ţară,  iar timpul de aşteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute), informează capital.ro.

Pentru confortul pasagerilor, în cursul verii au fost finalizate lucrările de supralărgire la două benzi pe fluxul de ieşire a autovehiculelor din Aeroportul Henri Coandă către Bucureşti. Această măsură a descongestionat traficul auto, facilitând accesul şi defluirea autovehiculelor din perimetrul Aeroportului Henri Coandă.

În acest an, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a realizat unul dintre proiectele de importanţă majoră pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare. Astfel, în 2017, CNAB a început şi a încheiat lucrările de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi la căile de rulare a avioanelor.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close