Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Otopeni se apără în scandalul banilor de la Agricultură

Aeroportul Otopeni se apără în scandalul banilor de la Agricultură

Aeroportul Otopeni se apără în scandalul banilor de la Agricultură
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    23 Apr 2013   •   20:34

Aeroportul Otopeni se apără în scandalul banilor de la Agricultură. Reprezentanţii companiei susţin că au accesat fondurile în calitate de fermieri şi au reuşit astfel să crească rata de absorbţie a fondurilor europene.

Explicaţiile nu îi mulţumesc pe cei de la ministerul Agriculturii, care vor pune Aeroportul Otopeni pe lista neagră a companiilor iar asta inseamna ca nu vor mai primi subvenţii de anul viitor.


Reprezentanţii Aeroportului Otopeni sunt indignaţi de faptul că Ministerul Agriculturii vrea să îi pună pe lista neagră a companiilor care au accesat fonduri pentru agricultură. Aeroportul se consideră discrimnat faţă de ceilalţi fermieri din România, ba chiar din Europa.

Accesarea de fonduri europene pe agricultură a fost o practică curentă pentru aeroporturi din Uniunea Europeană, precum şi pentru alţi fermieri care nu sunt consideraţi "activi", de exemplu, cluburi de golf, susţin mai marii de la Otopeni. Explicaţiile nu sunt însă suficiente pentru minister.

Speriaţi de pierderea banilor, reprezentanţii aeroportului Otopeni vin cu argumentul suprem: spre deosebire de alte entităţi ale statului, ei chiar au reuşit să facă rost de fonduri fără să încalce legea.

Accesarea cu succes a unor fonduri europene constituie o dovadă în plus a faptului că, în calitatea sa de societate comercială, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a utilizat toate resursele pentru suplimentarea veniturilor. Acţiunea a condus, printre altele, la creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene de către România, se justifică cei din conducerea aeroportului.

Astfel de practici nu vor mai fi întâlnite de anul viitor.

Fiecare stat din Uniunea Europeană va fi obligat să verifice modul în care au fost accesaţi banii pentru agricultură şi să întocmească listele negre.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close