Antena 3 CNN Actualitate "Aerul din metroul bucureştean de poate împolnăvi de CANCER. Depăşeşte de OPT ori limita noxelor"

"Aerul din metroul bucureştean de poate împolnăvi de CANCER. Depăşeşte de OPT ori limita noxelor"

"Aerul din metroul bucureştean de poate împolnăvi de CANCER. Depăşeşte de OPT ori limita noxelor"
de O.P.    |    26 Iul 2013   •   14:17

Aerul din metroul bucureştean depăşeşte de opt ori maxima admisibilă a noxelor şi favorizează apariţia cancerului, a declarat, ieri, Ion Rădoi, preşedintele Sindicatelor de la Metrou şi al Federaţiei ATU România.

Potrivit acestuia, bucureştenii care circulă cu metroul sunt expuşi acestui pericol din cauza gurilor de aerisire prost proiectate.

Aerul de la metrou are un efect devastator asupra organismului uman, potrivit unui studiu realizat de Hanna Karlsson, cercetător la Institutul suedez Karolinska. Această cercetare a fost efectuată inclusiv la metroul din Capitală, iar rezultatele au scos la iveală faptul că aerul din subteranul bucureştean depăşeşte de opt ori maxima admisibilă a noxelor, din cauza gurilor de aerisire proiectate prost, a declarat Ion Rădoi.

"Încă din faza de proiectare aşa s-au gândit atunci gurile de aerisire, dar nici nu s-au făcut demersurile şi nici nu s-au alocat sumele necesare ca să schimbăm gurile de aerisire. Am avut prilejul să citim în presă ceea ce ştiam noi toţi cei care lucrăm la metrou: că aerul de la metrou ne poate îmbolnăvi de cancer. Este vorba de un institut suedez care a făcut cercetări inclusiv la metroul din Bucureşti şi care a ajuns la concluzia că într-adevăr se depăşeşte de opt ori limita maximă admisibilă a noxelor în metrou. Studiul a mai fost făcut şi la alte metrouri, dar această încălcare a normelor este valabilă în Bucureşti", a afirmat Ion Rădoi, citat de jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: metrou metrou Bucuresti Metrorex
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close