Antena 3 CNN Actualitate Aerul polar loveşte România! Frigul se instalează din această după-amiază şi aduce ploi şi ninsori

Aerul polar loveşte România! Frigul se instalează din această după-amiază şi aduce ploi şi ninsori

Aerul polar loveşte România! Frigul se instalează din această după-amiază şi aduce ploi şi ninsori
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Oct 2019   •   10:48

Avertisment de ultim moment de la meteorologi. Un val de aer polar loveşte România începând din această după-amiază.

Alina Şerban, meteorolog ANM, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a anunţat că vor urma zile de frig puternic, cu temperaturi scăzute, ploi şi chiar ninsori în zonele de munte.

''Acest val de aer polar, acest front atmosferic rece va determina pe de-o parte apariţa precipitaţiilor şi pe de altă parte, o scădere a valorilor termice chiar accentuată în zilele următoare, în condiţiile în care masa de aer rece se intensifică.

Temperaturile maxime în aceste zile vor scădea semnificativ, vor deveni în unele zone din ţară chiar mai coborâte decât în mod normal a se întregistra la această dată şi cu mult mai coborâte decât am înregistrat în zilele anterioare în toată ţara. La început în regiunile nordice, nord-vestice, nord-estice, respectiv astăzi, apoi procesul de scădere a temperaturilor va continua mâine, în toată ţara, iar poimâine se va resimţi accentuat.

Această masă de aer rece va determina şi intensificări ale vântului, în partea de sud, sud-est, sud-vest a teritoriului, mai ales mâine şi poimâine. (...) Poimâine, temperaturile maxime vor fi de cel mult 7-8 grade în sudul şi în estul teritoriului, condiţii în care vor fi asociate cu intensificări ale vântului'', a spus meteorologul ANM, Alina Şerban.

 

×
Subiecte în articol: frig vremea meteo avertisment Alina Şerban
Parteneri
Gunoaie îngropate de primărie în zone protejate. Amenzi pe măsură
x close