Antena 3 CNN Actualitate Afacere cu angajări la Spitalul din Ploiești. Profit de zeci de mii de euro

Afacere cu angajări la Spitalul din Ploiești. Profit de zeci de mii de euro

Șefa Departamentului Resurse Umane, un brancardier și un instalator de la Spitalul Județean Prahova sunt cercetați penal după ce ar fi pus la cale o afacere cu angajați.

Afacere cu angajări la Spitalul din Ploiești. Profit de zeci de mii de euro
Sursa foto: observatorulph.ro
de Cristi Georgescu    |    16 Dec 2021   •   07:38

Mai exact, cei trei ar fi primit zeci de mii de euro și cadouri scumpe în schimbul mai multor posturi. 

Complicii fostei șefe de la Resurse Umane de la Spitalul din Ploiești, adică brancardierul și un instalator, erau cei care făceau legături către femeie. Este vorba despre angajări pe pile, nu în rândul personalului medical, ci pe departamentul tehnic. 

Însă numele acestora se leagă și de o rețea importantă de la centrul de vaccinare din Valea Călugărească, spun surse din anchetă. Cei trei asigurau certificate de vaccinare COVID-19, contra unor sume frumoase de bani, fără ca persoanele să primească efectiv serul. 

Cei doi subalterni sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență, fals informatic și uz de fals și au fost plasați sub control judiciar. 

La fel și șefa acestora care, pe deasupra, nu mai are voie să își exercite meseria. 

Surse judiciare spun că, la percheziții, au avut nevoie de ore bune ca să numere banii la domiciliul șefei de la Resurse Umane. Ar fi vorba despre 60.000 de euro și peste 100.000 de lei, dar și multe bijuterii. 

Informația nu a fost însă confirmată ofical de către structura de Parchet care are în anchetă acest dosar. 

În timpul descinderilor au mai fost găsite zeci de sticle cu parfumuri scumpe, băuturi fine și cutii cu bomboane, spun surse din anchetă. 

Doamna Florica, așa cum o cunoșteau colegii, urma să se pensioneze la începutul anului următor, fiind una dintre cele mai vechi angajate ale spitalului. 

×
Subiecte în articol: spital Ploiești
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close