Antena 3 CNN Actualitate Afacere cu iz românesc. Această firmă a primit de la stat 5 milioane de euro, deşi contractul era NUL

Afacere cu iz românesc. Această firmă a primit de la stat 5 milioane de euro, deşi contractul era NUL

Afacere cu iz românesc. Această firmă a primit de la stat 5 milioane de euro, deşi contractul era NUL
de O.P.    |    29 Mar 2013   •   06:16

Peste 5 milioane de euro a obţinut firma ROSIGN în ultimii 10 ani, în urma contractelor pentru instalarea indicatoarelor rutiere din Timişoara. Potrivit actualei administraţii locale însă, contractul în baza căruia s-au făcut lucrările de-a lungul anilor este nul, pentru că firma ROSIGN a fost înregistrată la Registrul Comerţului abia la 14 zile după ce a primit contractul. 

Zeci de semne de circulaţie instalate pe o singură stradă, care însă nu îşi justifică amplasarea, au fost instalate de firma Rosign în Timişoara. Printr-un contract nul, spune actuala administraţie locală, deoarece firma ROSIGN a fost înregistrată la Registrul Comerţului abia la două săptămâni după ce a semnat contractul cu municipalitatea. Acum, administraţia locală vrea să desfiinţeze fiecare 3 din 4 stâlpi cu semne de circulaţie, .

Fosta administraţie locală spune că nu  are cunoştinţă de legalitatea firmei la semnarea contractului. În plus, fostul edil al Timişoarei spune că toate contractele făcute cu firma au fost făcute legal.

Reprezentanţii firmei ROSIGN nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acuzele aduse de municipalitate. Pentru că directorii firmei nu sunt de găsit la lucru în timpul programului.

În cei 10 ani în care a lucrat cu Primăria Timişoara, ROSIGN a primit 20 de milioane de euro din partea administraţiei, dintre care 5 milioane reprezintă profitul făcut de firmă.  Şi pentru că suma este una mare, administraţia locală vrea acum să acorde lucări altor firme. Iar în acest sens, municipalitatea a purtat deja discuţii cu o firmă din Bucureşti, şi a primit o ofertă avantajoasă.

×
Subiecte în articol: afaceri afaceri cu statul
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close