Antena 3 CNN Actualitate Afacerea de succes cu care doi tineri din București au dat lovitura | Au pornit cu mai puțini bani decât dau alții pe o pereche de pantofi

Afacerea de succes cu care doi tineri din București au dat lovitura | Au pornit cu mai puțini bani decât dau alții pe o pereche de pantofi

În mijlocul pandemiei, doi tineri de 30 de ani au pus bazele unei afaceri inovatoare într-o garsonieră din Dristor, București, cu resurse financiare destul de limitate.

Afacerea de succes cu care doi tineri din București au dat lovitura | Au pornit cu mai puțini bani decât dau alții pe o pereche de pantofi
Sursa foto: Facebook I Radu Alexandra
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2024   •   16:00

Alex Bogdan Stancu şi Alexandra Stancu și-au deschis propriul lor business în noiembrie 2020, în pandemie, ca să le îndulcească zilele celor mulţi care îşi petreceau viaţa doar în casă. 

Deși inițial s-au orientat către aranjamente cu plante verzi și suculente pentru decorul interior, cererea din piață i-a îndemnat să se extindă către buchete și aranjamente florale.

În GALERIA FOTO puteți urmări imagini cu aranjamentele florale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Astfel, Florărescu a devenit un renumit furnizor de decorațiuni florale, abordând și segmentul evenimentelor private și corporative pentru a răspunde nevoilor clienților.

Alex Bogdan Stancu și Alexandra, ambii absolvenți ai Facultății de Horticultură și cu experiență în domeniile lor respective, au investit inițial aproximativ 500 de euro în vase, plante și echipamente esențiale.

Cu timpul, au alocat peste 50.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii.

În 2023, cifra de afaceri a atins 70.000 de euro, cu un profit de aproximativ 35%.

Cu toate că afacerea lor este sezonieră în ceea ce privește profitabilitatea, ei preferă să lucreze cu colaboratori în perioadele aglomerate, iar aceștia sunt, în mare parte, studenți ai Facultății de Horticultură.

Datorită numeroaselor evenimente la care au contribuit anul trecut cu decoruri florale, cei doi antreprenori au primit o mulțime de solicitări pentru sezoanele de nunți din 2024 și chiar 2025.

"Până în momentul în care businessul şi-a găsit locul în piaţă, provocările erau în fiecare zi. Era dificil să ne realizăm un stoc de marfă, pentru că aveam pierderi mari, chirii scumpe pentru atelier, nu ne permiteam livrator şi astfel eram nevoiţi să facem noi livrările”, îşi amintesc Alexandra şi Bogdan, potrivit ZF.ro

Florărescu funcționează în prezent cu un singur spațiu, situat pe Calea Șerban Vodă 76-78 din București.

×
Subiecte în articol: afacere tineri
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close