Antena 3 CNN Actualitate Afaceri cu erecţie la PDL. Cazul a fost descoperit de Antena 3

Afaceri cu erecţie la PDL. Cazul a fost descoperit de Antena 3

Afaceri cu erecţie la PDL. Cazul a fost descoperit de Antena 3
Sursa foto: Foto: gorjeanul.ro
de M.Z.    |    07 Oct 2011   •   22:55

Circa 300.000 de euro - aceasta suma pe care Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a recuperat-o de la două farmacii din Bucureşti, după o sesizare a Antenei 3.

În urmă cu două zile, Antena 3 vă arăta ce "reţetă" foloseau cele două farmacii din Capitală, pentru a frauda sistemul de sănătate. Pur şi simplu, treceau pe hârtii medicamente scumpe, pentru care cereau mai apoi banii de la Casă, fără să le fi vândut însă vreodată. Casa de Asigurări a trimis şi Parchetului rezultatele anchetei sale şi a extins verificările şi la alte farmacii.

În cele două farmacii, ambele deţinute de Corina Negrilă, şefa organizaţiei de femei a PDL sector 4, un medicament extrem de scump şi compensat în proporţie de 90% (Nebido) se vindea ca pâinea caldă inclusiv femeilor, chit că vorbim de un medicament destinat bărbaţilor cu probleme de erecţie. Vânzarea avea loc, însă, doar pe hârtie. 

Vineri, Casa de Sănătate a finalizat o parte a anchetei pe care reporterii Antenei 3 le-au solicitat-o. Răspunsul CASMB a fost:

"Ca urmare a verificărilor încrucişate a 748 de prescripţii medicale emise de 105 prescriptori şi a furnizorilor de servicii farmaceutice care au eliberat medicamentele înscrise pe reţete, s-au luat următoarele măsuri: recuperarea sumelor plătite, precum şi refuzul la plată pentru sumele identificate ca fiind necuvenite, în cuantum de 1.214.237,43 lei precum şi extinderea acţiunii de verificare şi control şi la alţi furnizori".

Contactată, Corina Negrilă nu a vrut să facă niciun comentariu.

"Nu am ce punct de vedere să vă dau în acest moment. Luaţi legătura cu avocaţii noştri", a spus Negrilă.

Cele două farmacii vindeau anual 748 de cutii de Nebido, în condiţiile în care, în toate farmaciile din Bucureşti, ajungeau doar 1.500 de cutii pe an. 

 


×
Subiecte în articol: medicamente farmacie retete bani
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close