Antena 3 Actualitate Afacerile conduse de femeile din România au înregistrat creşteri peste medie

Afacerile conduse de femeile din România au înregistrat creşteri peste medie

06 Mar 2015   •   12:59
Afacerile conduse de femeile din România au înregistrat creşteri peste medie
Sursa foto: foto: huffingtonpost.com

Femeile deţin o treime din IMM-urile din România, iar afacerile pe care le conduc au o creşter anuală cu 2% peste media naţională a companiilor, reiese din datele de portofoliu al Băncii Comerciale Române.

"Afacerile conduse de femei au înregistrat, în ultimii trei ani, o evoluţie faţă de restul business-urilor, cu o creştere anuală a cifrei de afaceri cu 2% mai mare decât media naţională a companiilor. Domeniile în care doamnele aleg cel mai adesea să-şi deschidă o afacere sunt cele din zona de servicii (consultanţă în afaceri, saloane de înfrumuseţare) şi comerţ (farmacii, magazine alimentare şi îmbrăcăminte)", arată datele BCR.

Cele mai mari oraşe ale ţării, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, concentrează peste 30% din afacerile înfiinţate în ultimii doi ani de femei, iar ponderea firmelor deţinute de acestea este cu 4% mai mare faţă de media naţională înregistrată în cele trei oraşe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close