Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Călin Stoia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Afaceristul Călin Stoia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Afaceristul Călin Stoia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Dec 2011   •   10:09
Omul de afaceri Călin Stoia a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. În schimbul unor sume de bani, Stoia a promis unor persoane că va interveni pe lângă mai mulţi funcţionari publici. Stoia mai este cercetat şi în dosarul în care este acuzat primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu

Potrivit procurorilor, Călin Stoia a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului, pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea. Suma ar fi fost provenită din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011.

Călin Stoia a promis că va interveni doar dacă persoanele care urmau să facă demersuri pe lângă funcţionarii publici în cauză vor primi 100.000 de euro, adică 10% din valoarea totală a sumei solicitate.

Cu toate acestea, Primăria comunei Ioneşti nu a primit în anii 2010 şi 2011 sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj, informează Mediafax.









×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close