Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Costel Căşuneanu a scăpat de închisoare fiindcă a colaborat cu anchetatorii

Afaceristul Costel Căşuneanu a scăpat de închisoare fiindcă a colaborat cu anchetatorii

Afaceristul Costel Căşuneanu a scăpat de închisoare fiindcă a colaborat cu anchetatorii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    13 Sep 2012   •   10:31

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a scăpat de închisoare pentru că a colaborat cu anchetatorii. Asta reiese din motivarea dată de Înalta Curte de Casaţie si Justiţie.

Afaceristul a fost eliberat din arest preventiv după ce a demascat limbajul disimulat folosit în discuţiile telefonice. Senatorul folosea un limbaj cifrat în care făcea referire la tratament, în loc de soluţiile instanţei, sau doctori pentru judecători.

Procurorii afirmă că în perioada iulie - septembrie 2009, senatorul Cătălin Voicu, ar fi primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, suma de 260.000 de Euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Însă omul de afaceri a colaborat strâns cu anchetatorii, ajutându-i pe aceştia cu soluţionarea cazului. Judecătorii au decis că acesta trebuie să stea după gratii 4 ani, însă pedeapsa este cu suspendarea executării.

Nu aceeaşi soartă a avut-o Senatorul Cătălin Voicu. Conform motivării decizei, acesta s-a folosit de calităţile şi influenţa sa de înalt demnitar al statului român angrenând în activităţile infracţionale magistraţi, poliţişti, dar şi funcţionari cărora le cerea soluţii favorabile la instanţe sau la urmărirea penală.

Ca urmare a faptelor, senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat, de către un complet de trei judecători al ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare.

Citeşte şi:

Senatorul Voicu, obligat să-i plătească lui Căşuneanu peste 250.000 euro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close