Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul George Bosânceanu, arestat preventiv pentru instigare la furt calificat

Afaceristul George Bosânceanu, arestat preventiv pentru instigare la furt calificat

Afaceristul George Bosânceanu, arestat preventiv pentru instigare la furt calificat
Sursa foto: Foto: policelink.monster.com
20 Feb 2012   •   17:04

Omul de afaceri George Bosânceanu a fost arestat preventiv, luni, de Tribunalul Constanţa, sub acuzaţia de  instigare la furt calificat, într-un nou dosar, informează Mediafax. Măsura a fost dispusă după ce, în urma mai multor percheziţii făcute în locaţii care îi aparţin lui sau colaboratorilor săi, au fost găsite mai multe bunuri furate.
   
George Bosânceanu a fost prezentat, luni, Tribunalului Constanţa cu propunerea de înlocuire a măsurii de a nu părăsi ţara cu măsura arestului preventiv, magistraţii emiţând mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele acestuia.
   
Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanţa.
   
În 11 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au descins în zece locaţii ale omului de afaceri constănţean George Bosânceanu, precum şi ale unor legături ale acestuia - angajaţi sau colaboratori, din municipiul Constanţa şi din localităţile Tuzla şi Ovidiu.
   
Bosânceanu este cercetat, alături de mai multe persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, evaziune fiscală, furt cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Conform anchetatorilor, el şi-a extins hotelul Histria din Mamaia fără a avea autorizaţie, iar apoi, în timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA. De asemenea, Bosânceanu mai este acuzat că prin neînregistrarea în evidenţele fiscale a veniturilor societăţilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.
   
În luna ianuarie a acestui an a fost arestat preventiv, pentru 15 zile, iar la expirarea termenului, magistraţii au respins prelungirea mandatului, înlocuind măsura de arestare preventivă cu cea de a nu părăsi ţara.
   ×

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close