Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Severin Tcaciuc, condamnat în mai multe dosare de evaziune fiscală, arestat în Austria

Afaceristul Severin Tcaciuc, condamnat în mai multe dosare de evaziune fiscală, arestat în Austria

Afaceristul Severin Tcaciuc, condamnat în mai multe dosare de evaziune fiscală, arestat în Austria
Sursa foto: tcaciuc
12 Aug 2009   •   14:30

Omul de afaceri Severin Tcaciuc a fost arestat miercuri în Austria. Afaceristul, acuzat în mai multe dosare penale de evaziune fiscală, fals şi uz de fals, a părăsit ţara în 2002, se pare, cu complicitatea unor poliţişti.

Procurorii au constatat că la mai multe firme administrate de Tcaciuc au fost înregistrate, în perioada 1996 - 2002, numeroase infracţiuni care au prejudiciat statul cu aproximativ 50 de miliarde de lei vechi.

Tcaciuc a cerut azil politic în Austria şi nu poate fi extrădat, potrivit MAE.

"Potrivit normelor de drept internaţional în materie, în perioada în care cererea de azil a unei persoane este în curs de evaluare, aceasta se bucură de protecţia statului în care a solicitat azilul şi nu poate fi extrădată. În această situaţie se află şi cetăţeanul român Severin Tcaciuc", se preciza într-un comunicat MAE din 2008.

Mai mult, deşi urmărit internaţional, Severin Tcaciuc a fost implicat anul trecut într-un conflict cu personalul diplomatic român de la Ambasada din Viena care a refuzat să îi reînnoiască paşaportul, pe motiv că era urmărit penal în România. El a ameninţat atunci autorităţile române cu un proces la CEDO.

Într-o situaţie similară se află şi fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, urmărit în România pentru evaziune fiscală şi acuzat că a cauzat un prejudiciu de aproximativ 50 de milioane de euro. Necolaiciuc a fost arestat în iunie, în Florida, însă procedurile de extrădare ar putea dura chiar şi doi ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mihai Necolaiciuc afacerist CFR
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close