x close

Afaceristul Severin Tcaciuc, condamnat în mai multe dosare de evaziune fiscală, arestat în Austria

12 Aug 2009   •   14:30
Afaceristul Severin Tcaciuc, condamnat în mai multe dosare de evaziune fiscală, arestat în Austria tcaciuc

Omul de afaceri Severin Tcaciuc a fost arestat miercuri în Austria. Afaceristul, acuzat în mai multe dosare penale de evaziune fiscală, fals şi uz de fals, a părăsit ţara în 2002, se pare, cu complicitatea unor poliţişti.

Procurorii au constatat că la mai multe firme administrate de Tcaciuc au fost înregistrate, în perioada 1996 - 2002, numeroase infracţiuni care au prejudiciat statul cu aproximativ 50 de miliarde de lei vechi.

Tcaciuc a cerut azil politic în Austria şi nu poate fi extrădat, potrivit MAE.

"Potrivit normelor de drept internaţional în materie, în perioada în care cererea de azil a unei persoane este în curs de evaluare, aceasta se bucură de protecţia statului în care a solicitat azilul şi nu poate fi extrădată. În această situaţie se află şi cetăţeanul român Severin Tcaciuc", se preciza într-un comunicat MAE din 2008.

Mai mult, deşi urmărit internaţional, Severin Tcaciuc a fost implicat anul trecut într-un conflict cu personalul diplomatic român de la Ambasada din Viena care a refuzat să îi reînnoiască paşaportul, pe motiv că era urmărit penal în România. El a ameninţat atunci autorităţile române cu un proces la CEDO.

Într-o situaţie similară se află şi fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, urmărit în România pentru evaziune fiscală şi acuzat că a cauzat un prejudiciu de aproximativ 50 de milioane de euro. Necolaiciuc a fost arestat în iunie, în Florida, însă procedurile de extrădare ar putea dura chiar şi doi ani.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Mihai Necolaiciuc afacerist CFR
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati