Antena 3 CNN Actualitate Declarație șocantă: ”Trăim timpuri mai periculoase decât cele din Războiul rece”

Declarație șocantă: ”Trăim timpuri mai periculoase decât cele din Războiul rece”

Declarație șocantă: ”Trăim timpuri mai periculoase decât cele din Războiul rece”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Oct 2016   •   13:00

Perioada actuală este "mai periculoasă" decât Războiul rece, a declarat sâmbătă şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, cotidianului Bild, pe fondul creşterii tensiunilor între SUA şi Rusia, potrivit AFP.

"Este o iluzie să credem că este vorba despre vechiul Război rece. Timpurile actuale sunt diferite, mai periculoase", a declarat ministrul german al afacerilor externe celui mai citit cotidian din ţară.

"Pericolul unei confruntări militare este considerabil", a subliniat şi fostul diplomat german Wolfgang Ischinger, care a fost mediator al OSCE pentru Ucraina, citat în acelaşi ziar. "Acest pericol nu a fost niciodată atât de important de decenii şi încrederea între Vest şi Est niciodată atât de slabă", a adăugat el.

SUA, care au suspendat la începutul săptămânii convorbirile cu Rusia despre o încetare a focului în Siria, au acuzat vineri Moscova şi Damascul de "crime de război" în Alep.

Relaţiile între cele două mari puteri nu au încetat să se degradeze după eşecul armistiţiului pe care îl iniţiaseră în septembrie şi care nu a durat decât o săptămână.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să examineze sâmbătă două texte vizând instaurarea unei încetări a focului la Alep, care este bombardat fără încetare de Damasc şi de aliatul său rus.

Războiul în Siria, unde luptă numeroase forţe regionale şi internaţionale pe un teritoriu complet devastat, a lăsat în urmă peste 300.000 de morţi în cinci ani

×
Subiecte în articol: Frank-Walter Steinmeier
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close