Antena 3 CNN Actualitate Afiş scandalos în limba română, într-un supermarket din Londra

Afiş scandalos în limba română, într-un supermarket din Londra

Cunoscutul lanţ de hypermarketuri Tesco din Marea Britanie a afişat la unul din standuri un mesaj revoltător la adresa românilor, chiar în limba noastră.

Afiş scandalos în limba română, într-un supermarket din Londra
de Dana Musceleanu    |    23 Noi 2020   •   15:30

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penali. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, scria pe afişul care i-a revoltat pe toţi conoaţionalii noştri cinstiţi din Londra

Printre cei revoltaţi de afişul jignitor se numără şi arhitecta Iolanda Costide, fost preşedinte al Asociaţiei Culturale a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat vehement, trimiâănd o scrisoare de protest conducerii magazinului.

„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei anunţat şi pe Facebook.


 


 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Londra
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close