Antena 3 CNN Actualitate AFP: Criticile la adresa Franţei se înmulţesc în România şi Bulgaria

AFP: Criticile la adresa Franţei se înmulţesc în România şi Bulgaria

AFP: Criticile la adresa Franţei se înmulţesc în România şi Bulgaria
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2010   •   23:14

Peste 370 de romi vor sosi din Franţa până pe 26 august. Prima cursă charter a fost programată pentru miercuri. Fiecare expulzat va primi din partea statului francez câte 300 de euro, plus încă 100 de euro pentru fiecare copil. Imigranţii ilegali care vor primi ajutorul de repatriere vor fi trecuţi într-o bază de date pentru a nu cere bani de mai multe ori.

Problema romilor încinge relaţiile dintre Franţa şi România. Jurnaliştii de la AFP notează că în România şi Bulgaria criticile la adresa politicii franceze în privinţa romilor se înmulţesc.

Ministrul de externe Teodor Baconschi a răspuns la RFI declaraţiei secretarului de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche. Oficialul francez a propus, cu câteva săptămâni în urmă, ca România să nu poată adera la spaţiul Schengen dacă nu ezolvă, mai întâi, problemele pe care etnia romă le produce în Europa.

?Îmi exprim îngrijorarea cu privire la riscurile de derapaj populist şi generarea unor reacţii xenofobe pe fondul crizei economice? a comentat Ministrul Teodor Baconschi subiectul, la RFI.

Reacţia lui Baconschi vine şi după ce ministrul francez de Interne a anunţat că romii infractori vor fi expulzaţi imediat în statele de origine.

Problema expulzării romilor către România şi Bulgaria a fost comentată şi de oficialii Comisiei Europeane. Aceştia spun că urmăresc cu atenţie situaţia şi că Franţa trebuie să respecte regulile cu privire la protecţia cetăţenilor europeni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi Franta România Bulgaria
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close