Antena 3 CNN Actualitate Angajata de la Primăria Gura Vadului, arestată preventiv în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

Angajata de la Primăria Gura Vadului, arestată preventiv în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

O nouă arestare în dosarul Ferma Dacilor. Luiza Anghelina, angajata de la Urbanism din primăria Gura Vadului a fost arestată pentru 30 de zile sub acuzația de abuz în serviciu. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   13:34

Judecătoria Ploieşti a admis propunerea formulată de procurori şi a dispus emiterea unui mandat de arestarea preventivă pe numele femeii. Decizia nu este definitivă.

Luiza Anghelina a fost dusă cu mandat la audieri, în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor, fiind reținută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești. 

În aceeaşi zi, la audieri, au fost duşi actualul primar al comunei Gura Vadului, sora şi fostul primar, faţă de aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar. 

Citeşte şi: Primarul comunei Gura Vadului şi fostul primar, sub control judiciar în dosarul Ferma Dacilor | O funcționară din primărie a fost reținută

Anchetatorii spun despre Luiza Anghelina că şi-ar fi îndeplinit defectuos îndatoririle în legătură cu demersurile pentru intrarea în legalitate a construcțiilor de la Ferma Dacilor.

"La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două certificate, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale (...), îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă", se precizează într-un comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close