Antena 3 CNN Actualitate Agenţiile guvernamentale neincluse în norme UE sau legi vor fi transformate în direcţii de minister

Agenţiile guvernamentale neincluse în norme UE sau legi vor fi transformate în direcţii de minister

Agenţiile guvernamentale neincluse în norme UE sau legi vor fi transformate în direcţii de minister
26 Iun 2010   •   15:46

Agenţiile guvernamentale care nu au fost înfiinţate pe baza unor directive ale Uniunii Europene sau prin legi organice vor fi desfiinţate de Guvern şi transformate în direcţii de minister, iar unităţile subordonate ministerelor vor fi coordonate de o singură structură la nivelul instituţiei.

Transformarea agenţiilor în direcţii ministeriale va presupune şi o reducere a numărului de angajaţi.

"Agenţiile care nu sunt solicitate de către Uniunea Europeană şi cele care nu sunt înfiinţate prin legi organice vor fi desfiinţate şi transformate în direcţii în cadrul ministerelor. De asemenea, la nivelul fiecărui minister nu va mai exista decât o singură autoritate sau centru de coordonare", au declarat, sâmbătă, pentru Mediafax surse ministeriale.

Surse oficiale au declarat anterior pentru Mediafax că premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa de sâmbătă, să aplice rapid procedurile de restructurare a instituţiilor pe care le conduc şi ca acest proces, care va presupune inclusiv concedieri de personal, să fie iniţiat prin ordonanţă de urgenţă, dacă legislaţia permite.

Premierul le-a cerut miniştrilor să înceapă rapid restructurarea instituţiilor, spunându-le că pot modifica organigrama şi prin ordonanţă de urgenţă, dacă nu este neapărată nevoie de o hotărâre de guvern.

Sursa foto: INTACT Images

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc angajati guvern minister
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close