Antena 3 CNN Actualitate Agenţiile imobiliare, ţinute ?sub papuc? de Protecţia Consumatorului

Agenţiile imobiliare, ţinute ?sub papuc? de Protecţia Consumatorului

Agenţiile imobiliare, ţinute ?sub papuc? de Protecţia Consumatorului
21 Oct 2008   •   08:23

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului propune, în cadrul unui proiect de lege, ca agenţiile imobiliare să informeze doritorii de a achiziţiona sau de a închiria o casă care este comisionul practicat, situaţia juridică a imobilului şi clauza de penalizare.
În cazul în care agenţiile nu se vor conforma noilor reguli, vor fi aspru penalizate.
Contractul pe care agenţia îl încheie cu potenţialii clienţii trebuie să conţină de la informaţii procedurale până la deficienţele apartamentului, dacă se află într-o zonă zgomotoasă, este sau nu predispus la umezelă sau surpări.
"E primul cadru legislativ de acest gen şi este foarte bun. O astfel de lege ar mai tria din agenţii imobiliari care au împânzit piaţa", a precizat pentru Antena 3 Alexandru Grigoriu, reprezentant al unei agenţii imobiliare.
ANPC consideră că, în prezent, agenţiile practică nişte condiţii abuzive, acestea dezinformând sau chiar refuzând să informeze clienţii cu privire la comisionul practicat. Există şi agenţii imobiliare care îi obligă pe consumatori să plătească o taxă extraordinar de mare pentru rezilierea contractului.
Şi proprietarii vor avea obligaţii. Vor scrie o declaraţie pe proprie răspundere că imobilul nu se află în litigiu. Cei care vor încălca legea, vor plăti amenzi de până la 30 de mii de lei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close