Antena 3 CNN Actualitate Agentul Vlădan a fost reţinut pentru 24 de ore. Şi-a omorât soţia cu trei gloanţe, apoi a tras la întâmplare

Agentul Vlădan a fost reţinut pentru 24 de ore. Şi-a omorât soţia cu trei gloanţe, apoi a tras la întâmplare

Agentul Vlădan a fost reţinut pentru 24 de ore. Şi-a omorât soţia cu trei gloanţe, apoi a tras la întâmplare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    06 Mar 2012   •   05:37
UPDATE 05:32: Bărbatul care a împuşcat opt persoane, într-un coafor din Bucureşti, a fost reţinut pentru 24 de ore. Gheorghe Vlădan este acuzat de omor calificat şi tentativă de omor. În urma atacului, două femei au murit, iar alte 6 persoane sunt internate în stare gravă. Bărbatul de 53 de ani este angajat al Ministerului de Interne.  După primele declaraţii, anchetatorii spun că acesta şi-ar fi premeditat crima, din cauza geloziei. Tensiunile dintre criminal şi soţia sa au început cu ani în urmă dar s-au agravat în ultima perioadă, spun apropiaţii. În cursul zilei de astăzi, magistraţii vor decide dacă îl vor aresta preventiv pentru următoarele 29 de zile.

Gheorghe Vlădan voia să se răzbune pe soţia lui din cauză că aceasta a intentat divorţ şi, în plus, a depus şi o plângere împotriva lui la poliţie. Bărbatul a intrat în salon şi a început să tragă "nebuneşte", povestesc martorii. Primele două persoane împuşcate, printre care şi soţia acestuia, au murit pe loc.

Cronologia evenimentelor din data de 5 martie

UPDATE 22:51:  Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan - reţinut pentru uciderea a două persoane şi rănirea altor şase într-un atac armat - a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", pentru recoltare de probe biologice. Vlădan a fost de acord să dea declaraţie în faţa anchetatorilor, după care, însoţit de avocată, şi cu escortă, a fost dus la INML.
   
Prim-adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a declarat că agentul Gheorghe Vlădan va fi supus unei expertize psihiatrice în cursul zilei de marţi, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", conform procedurii obligatorii într-un caz de omor.

UPDATE 21,14: Potrivit realizatorului Antena 3, Răzvan Dumitrescu, Vlădan a fost intrenat în 2009 într-un centru psihiatric.

UPDATE 20,03: Agresorul avea deja pe rol două dosare pentru violenţă. Protagonistul atacului armat de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, a fost acuzat în 2005, de ameninţare, insultă şi loviri sau alte violenţe, instanţele de judecată dispunând achitarea acestuia la fond şi recurs.

UPDATE 19,40: Şoţia atacatorului a intentat divorţ pe 20 decembrie la Judecătoria Sectorului 4, prima înfăţişare fiind programată peste 2 zile.

UPDATE 19,30: Cornelia Marin, medic la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat că, în afară de cele 2 victime care au decedat,  3 persoane au fost aduse în stare gravă la secţia de Urgenţe. Una dintre acestea a fost împuşcată în torace, glonţul ieşind pe partea cealaltă, dar fără să atingă nici un organ vital. A doua a fost împuşcată în abdomen, glonţul rămânând în interiorul corpului. Operaţia pentru eliminarea acestuia nu poate fi făcută acum, dar în funcţie de evoluţia acesteia se va efectua intervenţia chirurgicală. A treia persoană ajunsă la Spitalul Floreasca a fost împuşcată din partea dreaptă spre partea stângă a corpului, însă nici în cazul acesteia glonţul nu a atins nici un organ vital.

UPDATE 19,15: Arma de calibrul 9 mm a fost recuperată. Atacatorul va fi cercetat pentru omor calificat şi deosebit de grav.  Florin Melciu, fost subsecretar de stat MAI, a declarat că ucigaşul a fost şoferul lui, şi că era un om disciplinat, respectuos, neavând nici o problemă cu legea. Vlădan a fost şoferul mai multor demnitari din cadrul MAI.

UPDATE 19,06: A doua victimă este casiera salonului, în vârstă de 40 de ani.

UPDATE 19,04: Soţia atacatorului avea aproximativ 47 de ani. Aveau împreună un copil în vârstă de 20 de ani, student la SNSPA, Administraţie.  Bărbatul venea la salon frecvent şi îi făcea scandal soţiei.

UPDATE 19,02: O colegă de-a nevestei atacatorului a declarat că soţul a încercat să intre de câteva ori în salon, la ora prânzului a venit şi a vorbit cu soţia, dar aceasta i-a spus să plece şi să nu o mai deranjeze nici pe ea, nici salonul.

UPDATE 18,54: Atacatorul avea permis pentru port-armă cu glonţ.  Ucigaşul a fost auzit afirmând că ceva rău se va întâmpla, după ce soţia lui a intenţat divorţ.  Arma era o armă de performanţă, şi era deţinută legal de acesta din anul 2010. 



UPDATE 18,52: Cel care a tras cu arma în coaforul din zona complexului Perla a fost prins în clãdirea Transelectrica, unde un martor l-a vãzut refugiindu-se.

UPDATE 18,49
: Gheorghe Vlădan şi-a recunoscut fapta. Acesta a acţionat din gelozie. 

UPDATE 18,45: Pistolul cu care s-a tras este marca Glock.

UPDATE 18,34: Persoanele care au decedat sunt femei cu vârste aproximative de 40 şi 50 de ani, una dintre ele ar fi chiar ţinta atacatorului, soţia acestuia.

UPDATE 18,23: Atacatorul, agentul Vlădan, angajat la Ambulanţa policlinicii MAI este cel care a provocat masacrul.  El este acum în custodia Poliţiei şi audiat. El are 53 de ani, este înalt, blond şi cu ochelari.

UPDATE 18,21
: Femeia împuşcată în piept care ajunsese la Spitalul Floreasca în stop cardio-respirator a decedat.

Focuri de armă în centrul Capitalei, în zona Piaţa Dorobanţi.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bodgan Opriţa, a informat că în urma atacului armat o persoană a fost ucisă, alta este împuşcată în cap, două în abdomen, iar alta aflându-se în stop cardio-respirator, la Spitalul Floreasca. De asemenea, alte trei persoane rănite în picioare sunt transportate la Spitalul Elias.

Un angajat al Ministerului de Interne a intrat în coaforul unde lucra soţia sa şi a deschis focul asupra celor aflaţi înăuntru.

Coaforul se afla chiar lângă un loc de joacă pentru copii.

Conform surselor judiciare, atacatorul este reţinut.



×
Subiecte în articol: impuscaturi Capitală
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close