Antena 3 CNN Actualitate Mare aglomeraţie la mare! Preţurile vor intra la apă, iar turiştii vor profita de tarifele de cazare

Mare aglomeraţie la mare! Preţurile vor intra la apă, iar turiştii vor profita de tarifele de cazare

Chiar dacă în teorie vârful de sezon s-a consumat odată cu sărbătoarea Sfintei Maria, pe litoral asta nu se vede. A fost din nou puhoi de lume de la un capăt la celălalt al litoralului.

Mare aglomeraţie la mare! Preţurile vor intra la apă, iar turiştii vor profita de tarifele de cazare
Sursa foto: Hepta
de Cătălina Buzoianu    |    22 Aug 2021   •   23:20

La Costinești a fost cel mai aglomerat, însă la fel a fost şi la Eforie sau Mamaia.

Aproape 200.000 de turiști s-au aflat în vacanță, spun reprezentanții din turism.

La Costinești, cuvântul de ordine a fost din nou aglomerația

La orele prânzului plaja era inţesată de oameni aflaţi în căutarea distractiei. Pe plaja sau în apă era la fel de agĺomerat. În aer au fost 30 de grade, iar apa a fost numai bună de bălăceală.

Salvamarii au fost şi ei la post. La un un număr atât de mare de oameni oricând se poate întampla un incident. Ca sa prevină însă astfel de momente au fost tot timpul cu ochii pe turiști, în special pe copiii.

Şi chiar dacă vârful de sezon a trecut, reprezentanții din turism se astepata ca şi perioada următoare să fie la fel de aglomerată. Mai ales că vremea rămâne la fel de frumoasă, iar preţurile încep să intre la apa.

Tarifele de cazare la mare scad cu până la 70%, din 1 septembrie, în programul "Litoralul pentru toți"

Prețurile pachetelor turistice de pe litoralul românesc vor scădea cu până la 70% de la 1 septembrie, comparativ cu tarifele din vârf de sezon, în programul "Litoralul pentru toţi".

Anunțul a fost dat, joi, de reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care au menționat că prețurile pentru cazare pe litoralul românesc vor începe de la 36 de lei pe noapte.

Programul "Litoralul pentru toţi" se va derula în perioada 1 - 30 septembrie. Programul se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extra-sezon.

În program s-au înscris 42 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, numărul de locuri disponibile ajungând la peste 3.400 pe noapte. 

În acest program s-au înscris hoteluri de la 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti având reduceri de până la 70% față de tariful din timpul sezonului.

Cel mai ieftin pachet

Cel mai ieftin pachet din programul "Litoralul pentru Toţi" se găsește la un hotel de două stele din stațiunea Saturn și costă 72 lei/ noapte pentru două persoane, dacă se închiriază minim cinci nopți.

"Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc a doua vacanţă pe litoral.

Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii", a adăugat reprezentantul FPTR.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close